Održana izvještajna skupština Udruge Ličana “Vila Velebita” Virovitica: U planu ljetopis, Lička večer i prezentacija rada

Jučer (petak) u društvenom domu u virovitičkom naselju Taborištu, nakon jedne godine pauze zbog pandemije koronavirusa, održana je izvještajna skupština Udruge Ličana “Vila Velebita” Virovitica. Sukladno epidemiološkim mjerama okupilo se samo četrdesetak članova.

Usvojena su izvješća o radu i financijska izvješća za 2019. i 2020. godinu. Plan rada za 2021. godinu iznijela je predsjednica Željka Grahovac.

– Nakon jednogodišnjeg mirovanja zbog koronavirusa, ponovno smo se aktivirali. Za ovu godinu planiramo izdati ljetopis u kojemu bi imali pregled rada naše Udruge od osnutka do danas, uz povijesni pregled doseljenja Ličana u ovaj dio Slavonije. Ako nam to omoguće epidemiološke prilike održali bi 12. Ličku večer, a u proljeće putem piknika u centru grada ili na Virovitičkim ribnjacima prezentirali bi običaje i život Ličana – između ostalog najavila je Željka Grahovac, što su svi s oduševljenjem podržali.

IMG 8484 Custom

Članove skupštine pozdravio je predsjednik Udruge Ličana iz Slatine Željko Šnjarić.

– Naša Udruga već nekoliko godina provodi projekt pod nazivom “Gastro Lika” s kojim Slatinčanima približava život i običaje Ličana. Možemo pomoći da i virovitička udruga Ličana provede sličan projekt ili da u budemo partneri u ovom projektu – ponudio je suradnju Željko Šnjarić.

Na kraju je saborskom zastupniku Josipu Đakiću uručena posebna zahvalnica za dugogodišnju pomoć u radu Udruge. 

– Lijepo je, kad se ljudi iz istog kraja okupljaju na ovaj način njegujući svoju tradiciju i običaje – rezimirao je Đakić.

(www.icv.hr, mš)

IMG 8500 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content