OPĆA BOLNICA VIROVITICA Prvi dan kontrole Covid-potvrda prošao bez problema, u prvoj smjeni svi testirani negativni

Prvi dan obveznih Covid-potvrda za virovitičku Opću bolnicu prošao je bez problema, doznajemo od ravnatelja Dinka Blaževića.

-Danas (ponedjeljak) nije bilo nikakvih problema prilikom dolaska na posao, budući da smo proteklog tjedna imali dovoljno vremena za pripremu i organizaciju same kontrole. Djelatnici naše ustanove i do sada su se pridržavali svih epidemioloških mjera koje su na snazi pa danas nije bilo većih promjena ni problema.

Testiranje se provodi u organizacijskim jedinicama, provode ga glavne sestre za sve djelatnike koji nemaju tražene potvrde. Dva puta tjedno za njih će se obavljati uzimanje brzih antigenskih testova te sukladno nalazima djelatnici će biti pušteni na radno mjesto, odnosno, ako su pozitivni, radnom mjestu neće moći pristupiti. U prvoj smjeni testirani su svi oni koji nisu cijepljeni ni preboljeli Covid-19, odnosno nemaju Covid-potvrdu i svi nalazi bili su negativni – kaže ravnatelj Blažević koji pohvaljuje savjesnost svih zaposlenika bolnice, a koja danas broji oko 700 djelatnika, jer je veliki broj njih cijepljen pa bolnica ima kolektivni imunitet i može s određenom sigurnošću gledati na cijelu jesen i zimu pred nama.

– Ni čitavo vrijeme trajanja pandemije nismo imali većih problema niti ozbiljnih prodora virusa u ustanovu, a epidemiološka kontrola je odlično funkcionirala. S današnjim danom ukupno preko 80 posto djelatnika je cijepljeno, odnosno preboljelo je bolest Covid-19. U protekla dva tjedna cijepio se i znatan broj djelatnika, pa imamo ukupno 87 posto cijepljenih liječnika i 70 posto medicinskih sestara odnosno tehničara, što je vrlo visok postotak – kaže ravnatelj.

Što se samih pacijenata tiče, za njih je protokol ostao isti, dodaje. To znači da i unatoč Covid-potvrdi negativan test moraju imati osobe koje su pratnja rodilji pri porodu, roditelji djece kod hospitalizacije na pedijatriji te pacijenti prije operativnog zahvata. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content