Optuženi muškarac (36) brani se sa slobode: Prijetio da će ispeći jednogodišnjeg sina pod pekom i pojesti ga

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjeg M. S. zbog prijetnji da će jednogodišnjeg sina ispeći i pojesti.

Naime, mladog Slavonca tužiteljstvo tereti da je 18. kolovoza prošle godine s dva mjesta na širem osječkom području mobitelom nazvao majku i rekao joj da će svog jednogodišnjeg sina, njezina unuka, staviti ispod peke i ispeći te će zapaliti kuću u kojoj boravi.

Nakon telefonskog razgovora s majkom nazvao je brata te ponovio prijetnje koje je majka potom prijavila policiji. Slavonac je optužen za prijetnju pa Odvjetništvo za 36-godišnjaka sudu predlaže sedam mjeseci zatvora.

Na ispitivanju u policiji i u Državnom odvjetništvu optuženik je porekao prijetnje rekavši kako je bio pijan pa se ne sjeća što je govorio majci i bratu. Ni nepunih sat vremena od izrečenih prijetnji, 36-godišnjaku je izmjereno 1,36 promila alkohola u krvi.

Na dokaznom ročištu kod suca majka 36-godišnjeg Slavonca je rekla kako je tijekom telefonskog poziva shvatila da joj je sin pijan. Dodala je i kako inače on ima problema s alkoholom, a pije i tablete za smirenje.

Uznemirila se nakon što je čula sinove riječi, koji joj je još rekao da će je se odreći. Njoj nije prijetio. Kaznenu prijavu podnijela je iz straha da će sin zapaliti kuću u kojoj stanuje, a to je kuća njezine kolegice, koja je 36-godišnjaku kuću iznajmila. Brat 36-godišnjaka rekao je da mu je brat bio ljutit na njihovu majku te kako joj je rekao da će zapaliti kuću i pojesti svoje dijete. Pri tome je bio pijan i to mu je bilo prvi put da takvo što govori, prenosi Glas Slavonije.

Na dokaznom ročištu pred sucem istrage ispitana je bivša izvanbračna supruga 36-godišnjaka, koja je istražiteljima potvrdila istinitost bakinih riječi, istaknuvši kako su nakon izrečenih prijetnji zajedno otišle u policijsku postaju 

Odvjetništvo je navelo kako osnovano sumnja da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje na štetu bliske osobe, što proizlazi iz posebnog izvješća PU osječko-baranjske, zapisnika o zaprimanju kaznene prijave majke 36-godišnjaka, iz razgovora sa svjedocima, zapisnika o ispitivanju alkoholiziranosti 36-godišnjaka, kao i iz ispitivanja okrivljenika.

Inače, 36-godišnji Osječanin do sada nije kazneno osuđivan, već samo prekršajno. Uhićen je 19. kolovoza i u istražnom je zatvoru bio do 1. listopada prošle godine. Trenutno se brani sa slobode.

(www.icv.hr, tj, Glas Slavonije)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content