ORAHOVAČKA KESTENIJADA Ispečeno 700 kilograma kestena te podijeljeno preko 520 porcija deserta od kestena

Jesen manifestacija karakterističnih za ovo doba godine u Orahovici, zaključena je tradicionalnom manifestacijom ”Dani kestena i mladog vina – Kestenijada” koja je održana na središnjem gradskom trgu u organizaciji Grada i Turističke zajednica grada Orahovice. Hrvatsko planinarsko društvo tijekom manifestacije ispeklo je oko 700 kilograma kestena, a mnogi OPG- s područja grada i susjednih gradova i općina predstavili su svoje proizvode na štandovima.

Velik broj nazočnih, ispunjen gradski trg pozdravio je i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

-Ovaj naš poznati jesenski mjesec zaključujemo s jednom od najpoznatijih jesenskih delicija, kestenom i naravno vrhunskom Božanskom kapljicom. Od srca hvala udrugama Jaglac, umirovljenika i starijih osoba, djelatnicima komunalnog poduzeća ”Papuk” te poduzeća Ružica grad koji su prije nekoliko dana izrezali i pripremili za pečenje preko 700 kilograma kestena. Isto tako veliko hvala našim planinarima HPD-u Orahovica koji su vrijedno cijeli dan pekli kestene i pripremili ih na odličan način, zatim tvrtci Ciprijanović za donaciju drva te vinariji Patkoš za donaciju vina. Veliko hvala Udruzi kuhara i slastičara grada Slatine koji su pripremili i podijelili stotine porcije slatkog kesten-deserta, zatim svim OPG-ima koji su došli predstaviti svoje proizvoda na naš trg i najviše hvala svim našim dragim posjetiteljima koji su napunili trg – rekao je gradonačelnik Rister.

Kestenijada 6

Udruga kuhara i slastičara grada Slatine pripremili su i podijelili preko 520 porcija slatkog kesten deserta koji je ruku djelo najbolje hrvatske slastičarke, dopredsjednice Udruge Sandre Jadek te predsjednika udruge Dražena Šafara.

-Ove godine nažalost zbog epidemioloških razloga nismo mogli pripremiti tradicionalnu roladu od kestena, ali smo se odlučili na ovaj desert koji se pokazao punim pogotkom i razgrabljen je za svega 8 minuta. Desert je napravljen od kesten pire s dodatnim voćnim okusima i po pohvala koje smo dobili, vjerujem da s svima svidjelo. Hvala Gradu Orahovici na pozivu i vidimo se sigurno iduće godine – rekao je predsjednik udruge Dražen Šafar.

Uz kestene, pečene, vruće, vrhunska vina i zvuk tamburice Tamburaškog sastava Panona, druženje na središnjem orahovačkom gradskom trgu trajalo je do kasnih večernjih sati. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content