Ove godine, 419 županijskih prvašića, od 11 županijskih pčelara, dobit će svoju staklenku meda

I ove godine, 419 županijskih prvašića dobit će svoju staklenu meda. Naime, program „Školskog mednog dana za 2021.“ organizira se i provodi u svim prvim razrednima osnovnih škola – 7. prosinca 2021. godine, a povodom obilježavanja Sv. Ambrozija – zaštitnika pčela i pčelara.

Učenicima prvih razreda dodijeliti će se med zapakiran u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml. Program se provodi u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede koje je izradilo i u sve osnovne škole distribuiralo priručne i edukativne materijale (slikovnice za djecu) dok je Virovitičko-podravska županija u suradnji sa školskim ustanovama i lokalnim pčelarima, zadužena za koordinaciju i provedbu svih ostalih aktivnosti u okviru projekta.

Cilj programa je educirati djecu kao i njihove roditelje  o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu  uz istovremenu promociju meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima što će pridonijeti boljem tržišnom pozicioniranju hrvatskih pčelara.

Na području Virovitičko-podravske županije u program su uključene sve osnovne škole i ukupno 419 učenika 1. razreda, a koje će medom opskrbiti 11 lokalnih pčelara odabranih posredstvom školske ustanove.

Ove godine, med će na školske klupe prvašićima stići od sljedećih pčelara – OPG Anđelko Kokorić, OPG Biljana Medved, OPG Duško Grdić, OPG Gordana Jusup, OPG Željko Slavić, Pčelarstvo Balint, OPG Branko Vidović, OPG PEZ Zrinka Balint, OPG Tomislav Lelek i OPG Dejan Božić.

(www.vpz.hr, ad)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content