Polufinale juniorskog Županijskog kupa: Virovitičani na Vegeški “pregazili” Čačinčane, Slavoniju vratar Tropšek odveo u finale

U četvrtak, 30. rujna odigrani su susreti poluzavršnice Županijskog nogometnog kupa u konkurenciji juniora.

Na terenu Sportskog centra Vegeška igrali su Virovitica i Mladost iz Čačinaca. U oba sastava bilo je nekoliko igrača koji su standardni prvotimci svojih klubova u seniorskoj konkurenciji. Igra je pokazala da domaći igrači ipak igraju u puno jačoj konkurenciji.

Gostujuću mrežu načeo je Fran Prister lobom u 10. minuti utakmice. Sedam minuta kasnije Luka Špoljar koristi pogrešku gostujuće obrane i postiže drugi domaći zgoditak. Svojim drugim pogotkom Špoljar u 28. minuti povećava domaću prednost na 3:0, a četiri minute kasnije i Prister postiže svoj drugi zgoditak za 4:0.

IMG_7225Custom

Gosti su imali dva opasnija napada, ali je u oba puta domaći čuvar mreže Fran Jurković bio uspješniji. Pet minuta prije odlaska na odmor kapetan Mladosti Matija Ognjenović koristi bočni ubačaj i postiže jedini gostujući zgoditak.

U drugom dijelu u tri minute domaći igrači postigli su još dva pogotka. Strijelci su bili Luka Skupnjak u 63. i Drago Špoljar u 66. minuti. Tako su mladi nogometaši Virovitice ponovili prošlosezonski uspjeh, jer su sve tri selekcije (pioniri U-15, kadeti i juniori) izborile plasman u finale Županijskog nogometnog kupa.

IMG_7226-Custom

SLAVONIJA IZBACILA NO LIMIT TVIN

Druga utakmica poluzavršnice, koja se u Sladojevcima igrala između domaće Slavonije i virovitičkog No Limit TVIN-a, završila je nakon 90 minuta bez pobjednika.

Domaća momčad je povela zgoditkom Tina Vencla u 22. minuti, a poravnao je povratnik u momčad Ivano Lazić u posljednjoj minuti prvog dijela utakmice. U drugom dijelu mreže su mirovale, pa se prišlo izvođenju jedanaesteraca. Domaći topnici Manuel Pelikan, Dominik Kizivat, Mateo Novaković i David Rastović bili su precizni s bijele točke. Junak tog dijela bio je domaći vratar Ivica Tropšek, koji je obranio udarce Ivana Crnojevića i Thea Filipovića, dok je za goste precizan bio Renato Slipčević.

Rezultati:

Virovitica – Mladost Čačinci 6:1

Slavonija Sladojevci – No Limit TVIN 1:1 – (5:2p)

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content