Povećane nagrade za najbolje poduzetničke ideje: Ugovore o sponzorstvu potpisale osječke, našičke i donjomiholjačke tvrtke

Osječko-baranjska županija i ove godine provodi Projekt “Najbolja poduzetnička ideja” kojim želi “start-up” poduzetnike i osobe koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva potaknuti na stvaranje novih proizvoda, odnosno usluga koje mogu ponuditi tržištu.

Fond nagrada u natječaju za 2021. godinu iznosi 75.000 kuna, pa će prva nagrada iznositi 15.000 kuna, druga 12.000 kuna, treća 8.000 kuna, a slijedi još 10 nagrada po 4.000 kuna.

Županija je za nagradni fond izdvojila 20.000 kuna, a ostalo su osigurali sponzori, s kojima je danas (četvrtak) župan Ivan Anušić potpisao ugovore o sponzorstvu projekta “Najbolja poduzetnička ideja”. Ovogodišnji sponzori su Cesting Osijek, Osijek-Koteks, Kanaan Donji Miholjac, Nexe Zoljan, HGK – Županijska komora Osijek, Karolina Osijek, Vuka Osijek, Slatinska-banka i Škojo Osijek.

– Osječko-baranjska županija ovaj projekt provodi od 2006. godine u partnerstvu s tvrtkama koje su iskazale interes da budu sponzori nagrađenim idejama, a kojima zahvaljujem na potpori. Najbolji pokazatelj da je ovo kvalitetna županijska aktivnost je činjenica da je tijekom 2020. godine registrirano 4.694 pravnih subjekata u gospodarstvu, obrtništvu i poduzetništvu, dok ih je u 2021. godini registrirano 5.155, odnosno 461 više. To je znak da bilježimo gospodarski rast koji je ključan u očuvanju ovog prostora i stvaranju pozitivne poduzetničke klime na području naše županije – kazao je župan Anušić te dodao da je ove godine u projekt uključeno više sponzora nego ranijih godina, njih devet.

Među sponzorima izdvaja se tvrtka Cesting d.o.o. Osijek koja već 15. put sudjeluje u projektu.

– Cesting od početka projekta 2006. godine prati Najbolju poduzetničku ideju, a da smo donijeli dobru odluku potvrđuju i brojke o rezultatima, osobito podatak da se u protekloj zbog korone teškoj godini otvorilo oko 500 novih pravnih subjekata. Očito se na području županije stvara određena poduzetnička klima, a nas kao poduzetnike raduje ta nova energija i novi duh – kazao je Dubravko Kučinac, direktor Cestinga.

Nagradni natječaj za “Najbolju poduzetnički ideju” bit će objavljen 13. listopada i bit će otvoren 45 dana, a svi zainteresirani potrebne informacije mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo OBŽ.

U dosadašnjih 14 natječaja ukupni fond nagrada je iznosio 1.318.000 kuna, a na natječaje je ukupno pristiglo 748 prijava.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content