Predložite ime za novu maskotu NK Osijeka: Već pali prvi prijedlozi poput Lega, Kuna Luna, Kruno, pa čak i Kuna Bjelica

Poput mnogih svjetskih i europskih klubova i NK Osijek od sada ima svoju maskotu-  kunu.

Naime, kako se tražila poveznica kluba, grada i šire regije, izbor je pao na kunu s obzirom da spada u porodicu zvijeri i simbolizira “zvijeri na terenu”.

– Upravo takvima želimo gledati naše igrače, a uz to prisutna je u klupskom grbu, pojavljuje se na grbu županije, a uz Slavoniju je povezana povijesno budući da se u ranom Srednjem vijeku porez plaćao izvorno kožama kune. Uz to, sama činjenica da je od toga potekao naziv i hrvatske valute, Kune, što sugerira plemenitost, pa je zato izbor pao na kunu kao maskotu- istaknuli su za medije iz osječkog nogometnog kluba.

No izbor njezinog imena prepušten je vjernim navijačima koje klub poziva preko društvenih mreža da u prvom krugu (do 16. listopada) upišu svoj prijedlog imena nove klupske maskote.

– Ovim putem pozivamo sve navijače da se uključe u izbor imena klupske maskote, a sve koji odaberu ime koje će u finalnom krugu dobiti najviše glasova nagradit ćemo bijelo-plavim poklon paketom i fotografiranjem s novom klupskom maskotom. Ime za maskotu možete predložiti i na web stranici NK Osijek– objavili su na svojoj Facebook stranici.

Već su pali i prvi prijedlozi među kojima su KunaOs, Lega, Kuna Luna, Kuna Zlatica, Legica, Zlatko, Kruno, Kuna Osko, pa čak i Kuna Bjelica.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content