Provjera primjene sigurnosnih mjera: U osječki KBC stigao Gordan Žanić, šest je pozitivnih djelatnika

Kako prema novim pravilima svi zaposleni u sustavu zdravstva i socijalne skrbi moraju imati Covid potvrdu, u Klinički bolnički centar Osijek jutros (ponedjeljak) je “u inspekciju” došao ravnatelj Uprave za financijske poslove Ministarstva zdravstva, Gordan Žanić.

Zadovoljan primjenom sigurnosnih mjera Žanić je pohvalio vodstvo i ravnatelja što su već jučer testirali svoje zaposlenike.

– Od 322 testirana, 6 je bilo pozitivnih što je još jednom potvrda da se treba testirati jer postoje i oni koji se ne vide, nemaju simptome, a lako prenose zarazu – rekao je za medije Žanić.

Premda ne u velikom broju, isped KBC-a Osijek Žanića je dočekala skupina građana s transparentima,a među njima je bila i  Brankica Jonić čija je majka bila medicinska sestra u osječkom KBC-u Držeći natpis „Država ne dopušta diskriminaciju”, Brankica je novinarima rekla kako je došla podržati sve ljude koji ulaze u bolnicu a na njih se vrši pritisak i na njihovu savjest.

– Svatko ima ustavno pravo raditi, a nekim se ljudima ucjenom pokušava nametnuti nešto da bi učinili nešto što je protiv njihove savjesti- istaknula je.

Prema riječima ravnatelja osječkog KBC-a Željka Zubčića, u organizaciji rada se ništa ne mijena kao ni u dolasku djelatnika na posao.

-Djelatnici imaju poseban ulaz koji je pokriven termovizijskom kamerom, dakle i dalje imamo obvezu mjerenja temperature kod dolaska na posao. Potvrde su prikupljene na klinikama protekloga tjedna, imamo registrator s potvrdama i znamo tko ima imunost, a tko nema i tko mora ići na testiranje Tijekom jučerašnjeg dana obavili smo 322 testiranja, a voditelji ustrojstvenih jedinica na svoje su mailove dobili sve rezultate – izjavio je Zubčić.

Pozitivni djelatnici, njih 6, obaviješteni su i nalaze se u kućnoj izolaciji. 

Zubčić je još naglasio i kako će se zaposlenici, koji dežuraju vikendom, morati testirati još jednom pred vikend.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content