SASTANAK VLADAJUĆE KOALICIJE Plenković: Online nastava će se odvijati idući tjedan u četvrtak i petak, to vrijedi za sve razrede

U Banskim dvorima održao se sastanak vladajuće koalicije. Glavne teme sastanka su rebalans proračuna i proračun za 2022. godinu. 

Imamo sve veći broj novozaraženih, apeliramo na sve da se cijepe i  se pridržavamo svi mjera, poručio je premijer Plenković nakon sastanka koalicije dodavši kako idući tjedan četvrtak i petak ide nastava online- prenosi portal 24sata.

– Na taj način nema prevelikog intenziteta kontakata, a ne dovodimo u pitanje broj sati koje učenici imaju – rekao je Plenković. Rekao je kako nema šuma u komunikaciji i da su županijski stožeri već dugo delegirani da donose odluke koje su vezane za njih. 

– Ministar Fuchs se čuo sa svim čelnicima i dogovorio da taj režim bude u cijeloj Hrvatskoj. Nije to bio veliki šušur, ali ovaj put nije do nas- poručio je premijer. 

Na pitanje da komentira izjave predsjednika Milanovića oko generala Burčula., Plenković je rekao da je prema zakonu točno jasno da je ministar obrane glavni. 

– To je tema oko koje se ne kanim miješati – poručio je. 

Što se tiče reforme zdravstva, Plenković je rekao kako su to radni dokumenti i nisu konačne odluke. 

– To su ideje kojima se bave oni u ministarstvu, ja ne trebam dodati nikakav novi element – poručio je i dodao kako neće puno komentirati dok dokumenti ne budu u toj fazi. 

Istaknuo je kako je HDZ uplatio 14,3 milijuna kuna u proračun.

– Način na koji vodimo stranku je uredan i to nam je omogućilo da uplatimo ovaj iznos – rekao je. 

– Mislim da je svima jasno da smo ušli u fazu većeg rasta zaraženih i ja tu zaista molim sve da budu izrazito odgovorni, cjepiva su tu već mjesecima. Donirali smo milijun doza, donirat ćemo još. Svi koji se nisu cijepili, a vidite po statistikama da je većina onih koji su na respiratoru ili su umrli nisu bili cijepljeni, to je loše. Maske, distanca, što manje bliskih fizičkih kontakata, i malo smanjiti doživljaj na velikim okupljanjima. Virus će se tako teže širiti – objasnio je Plenković. 

Poručio je kako će online nastava ići za sve razrede. 

Vezano za presudu INA-Mol Plenković kaže kako to neće narušiti odnose s Mađarskom.

– Hrvatska će štiti svoje interese. Nije samo INA bitna oko odnosa ove dvije države – rekao je.

(24sata)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content