Siniša Kanis otrčat će 60 kilometara u dionici Valpovo-Našice-Orahovica kao poveznici u čast stvaranja 132. brigade

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije na poseban će se način uključiti u obilježavanje 30. obljetnice 132. brigade HV-a i 2. bojne 132. brigade. Naime, dopredsjednik udruge Siniša Kanis memorijalnim će ultramaratonom u dužini oko 60 kilometara povezati Valpovo, Našice i Orahovicu. Pošto je jedna bojna 107. brigade HV bila u sastavu 132. brigade HV, odlučeno je da start ovog jedinstvenog maratona bude u utorak, 19. listopada u 8 sati u Valpovu kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima 107. brigade u ulici kralja Petra Krešimira IV.

Sinisa Kanis lijevo Custom

Siniša Kanis sa nepunih 18 godina, kao maloljetnik, dragovoljno se pridružio Hrvatskoj vojsci u 132. brigadu, kasnije u 81. Gardijsku bojnu Virovitica te potom u 2. Gardijsku brigadu Gromovi. Invalid je Domovinskog rata i sudionik svih oslobodilačkih akcija HV-a i jednim dijelom u BiH. Sudionik je mnogih memorijalnih maratonskih utrka kojima povezuje gradove u koji su se tijekom Domovinskog rata odvijale sudbonosne bitke. Cilj će biti u Orahovici 19. listopada, predviđeno u 15:30 sati u središtu grada kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima gdje će ovog maratonca dočekati predstavnici Grada, braniteljskih udruga te predsjednik UHVDR 2. bojne 132 brigade HV-a Jozo Šramek.

Miroslav Milovukovic i Sinisa Kanis Custom

– Siniša je legenda Domovinskog rata i zaslužuje svaku zahvalnosti i naklon za sve što čini u očuvanju uspomene na sve svoje poginule suborce i Domovinski rat. I zato pozivam sve pripadnike braniteljskih udruga, branitelje i građane da sudjeluju u dočeku kako bi Sinišu zajedno pozdravili i obilježili 30 godina 132. brigade i 2. bojne 132 brigade Orahovica– rekao je predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content