Studenti Medicinskog fakulteta Osijek “proveli” nekoliko aktivnosti s orahovačkim “Jaglacima”

Orahovačka Udruga “Jaglac” i ove je godine ostvarila suradnju s Medicinskim fakultetom Osijek. Naime, od sredine studenog u posjetu Udruzi u nekoliko navrata su studenti VI. godine Medicinskog fakulteta Osijek (MEFOS) u sklopu kolegija “Zdravlje u zajednici” Katedre za javno zdravstvo, u pratnji prof.dr.sc. Maje Miškulin i doc.dr.sc. Ivana Miškulina.

Koordinatorica programskih aktivnosti Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Lidija Stojković kroz posjete je predstavila rad i program udruge “Program inkluzije i prevencije institucionalizacije kroz pružanje socijalnih usluga za osobe s invaliditetom”, studenti su se uključili u rad s četiri skupine korisnika pod vodstvom izvoditelja aktivnosti poludnevnog boravka Udruge “Jaglac”.

-U prostoru EPC Betanija provedene su kreativna i sportska radionica. Studenti i korisnici su mogli izabrati u koju aktivnost se žele uključiti. U kreativnoj radionicu su izrađivali božićne čestitke, a u sportsko-rekreacijskoj su birali između više igara: viseća kuglana, stolni tenis i igre loptama. U prostoru kuće Jaglac treća i četvrta skupina je sudjelovala u aktivnostima završnih radova na izradi vrećica/vješalica s lavandom i izrađivali vijenac za vrata dok je četvrta skupina prvo razgovarala na temu “Zdrava prehrana i prevencija pretilosti”, a potom su izradili tanjure zdravih obroka. Danas 19. i sutra 20. listopada provodimo radionicu sa sličnim sadržajem za još dvije grupe studenata kako bi ukupno mogli primiti sve četiri skupine studenata. Zahvaljujemo MEFOS-u na ukazanom povjerenju i nastavku višegodišnje suradnje, potom Gradu Orahovici i Evanđeoskoj pentekosnoj crkvi Betanija Orahovica na ustupljenom prostoru i najmu opreme. Sve aktivnosti su provedene u skladu s preporukama mjerodavnih tijela za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 – rekla je Lidija Stojković.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content