U Koprivnici još jedna visoka pobjeda košarkašica ŽKK Virovitice Z-17

Virovitičke košarkašice do 17 godina starosti u Koprivnici su odigrale utakmicu 5. kola Regije Sjever koja okuplja najbolje ženske košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Termin odigravanja utakmice Virovitičankama nije išao u prilog jer su četiri djvojke iz ekipe pozvane na kontrolni trening Hrvatskog košarkaškog saveza održan isti dan, a Marta Leda Kalaš je i dalje ozlijeđena. Sve to utjecalo je da su uz redovne igračice prve petorke sestre Kozlinger više prilika dobile mlađe igračice.

Susret je započela petorka Lea i Nika Kozlinger, Ojurović, Babić i Marjanović te prvu četvrtinu riješile u svoju korist 16:12. U drugoj četvrtini trener Robert Fritz u igru je uveo trio Cindrić-Deskar-Cindrić koje su uz seke Kozlinger te Martinu Sabo ‘potopile’ sve nade Koprivničanki u pozitivan ishod utakmice. Četvrtina je završila s velikih 24:4 i pobjednik je bio riješen. Drugo poluvrijeme poslužilo je treneru Fritzu za uigravanje ekipe i isprobavanje novih taktičkih zamisli dok je prednost iz trenutka u trenutak rasla do konačnih 97:32.

Seke Kozlinger su odigrale jako dobru utakmicu i obje ostvarile ‘double-double’ učinak. Nika je bila i uvjerljivo najefikasnija igračica s čak 37 koševa uz 10 osvojenih lopti te tome dodala 6 asistencija i 3 skoka. Lea je odigrala jednu od svojih ponajboljih utakmica te je uz 13 koševa uspješno skočila 10 puta, osvojila 4 lopte no posebno treba istaknuti 8 lijepih asistencija koje je nesebično podijelila svojim suigračicama.

Uz blizanke Kozlinger odlične su bile i blizanke Cindrić koje su unatoč kontrolnom treningu nešto ranije u Varaždinu uspjele u džep strpati svoje vršnjakinje iz Koprivnice koje su ih pokušale čuvati. Lucija je postigla 19 koševa uz 8 skokova, dvije blokade te po asistenciju i osvojenu loptu dok je Lana postigla 8 koševa uz 11 skokova te podijelila po dvije asistencije i osvojene lopte. Unatoč jutarnjem treningu standardna je bila i Mia Deskar te uz 7 postignutih koševa dodala i isto toliko skokova, 3 osvojene lopte i dvije asistencije. Koševe je postigla i Ema Marjanović te uz 5 koševa dodala 3 skoka i po dvije asistencije, blokade i osvojene lopte.

Martina Sabo nakon napornog kontrolnog treninga potrošila je svu svoju energiju i postigla 4 koša te osvojila dvije lopte podijelila jednu asitenciju i osvojila loptu. U strijelce se je upisala i Arijana Babić uz dobar učinak u skoku kojih je skupila 7 i uspjela osvojiti jednu loptu. Lana Ojurović upisala je svoje prve minute u ovoj kategoriji i na promiciji se uspjela upisati u strijelce, ali i skupila po 3 skoka i osvojene lopte. Svoje prve minute dobile su i sestre Benko. Terezija je skupila 4 skoka i osvojila jednu loptu dok je Antonija osvojila jednu loptu.

ŽKK KOPRIVNICA – ŽKK VIROVITICA 31:97

ŽKK VIROVITICA: Nika Kozlinger 37, Mia Deskar 7, Lucija Cindrić 19, Lea Kozlinger 13, Martina Sabo 4, Arijana Babić 2, Ema Marjanović 5, Lana Ojurović 2, Lana Cindrić 8, Antonija Benko, Terezija Benko. Trener Robert Fritz.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content