U Slatini počeo s radom Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti: 35 studentica krenulo na studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Jučer (četvrtak) je u prostoru EPIcentra Sequoia Slatina upriličena svečanost kako bi se obilježio povijesni trenutak u povijesti grada Slatine dugoj 724 godine. Naime, riječ je o prvom danu nastave za 35 studentica koliko ih je upisano u studijski program izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji je u suradnji s Gradom Slatinom otvorio dislocirani studij.

Uz studente i predavače, svojim su dolaskom ovu svečanost uveličali zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Damir Matanović sa suradnicima te zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić sa suradnicima.

U povodu prvog dana nastave slatinskim studentima dobrodošlicu su zaželjeli slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, te Dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Damir Matanović koji je tom prilikom naglasio:

– Mogu reći da je ovo početak, iako smo imali tu povijest odnosa dogovaranja i pregovaranja s Gradom Slatinom već neko vrijeme, ali današnji dan je start prve generacije studija predškolskog odgoja u Slatini i mislim da je to velika stvar za Slatinu, ali i za Fakultet koji je otvorio dislocirani studij u ovom lijepom gradu. Drago mi je da imamo potporu Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije kako bi se ova priča nastavila i bila uspješna, a vi dragi studenti na kraju krajeva završili svoj fakultet i zaposlili se, a posla u ovome području ima jako puno. Ovo se zanimanje jako puno traži i mislim da ste savršeno odabrali – istaknuo je dekan Matanović te dodao:

IMG_7408-1

– Slatina je prekrasan grad s puno mladih ljudi i jedino je veće mjesto u Slavoniji koje nije imalo neki oblik visokoškolske nastave, tako da smo tu vidjeli dobar i kvalitetan prostor za naš program predškolskog odgoja koji je izuzetno tražen i od strane studenata, a i kako sam već napomenuo, na tržištu je potražnja velika za našim studentima. Dakle problem zapošljavanja ovdje ne postoji – istaknuo je.

Potom su studentice ušle u prostor EPIcentra Sequoia gdje su ih voditeljica Studija i redovna profesorica Irella Bogut i voditeljica godišta docentica Zvjezdana Penava Brekalo uvele u plan održavanja predavanja koja bi se za sada trebala održavati četvrtkom i petkom u poslijepodnevnim satima te subotom cijeli dan, odnosno online ovisno o okolnostima.

Bila je to prigoda za međusobno upoznavanje, ali i upoznavanje sa Studijem gdje su studentice dobile sve potrebne upute za daljnji tijek studiranja.

(www.icv.hr, adf, mf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content