U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba “Kelemenovo stvaralaštvo”

blank

Kao uvod u svečano otvorenje 27. Međunarodnog glazbenog festivala “Dani Milka Kelemena”, Zavičajni muzej Slatina sinoć (četvrtak) je organizirao svečano otvorenje izložbe “Kelemenovo stvaralaštvo” u sklopu koje su u galerijskom prostoru javnosti predstavljene njegove partiture.

Nakon što je prošle godine u sklopu festivala predstavljena izložba “Kelemenov pozdrav svijetu”, u kojoj su prvi put prikazane fotografije supružnika Kelemen s njihovih brojnih putovanja, ove je godine izložbena aktivnost nastavljena izlaganjem dijelova Zbirke Kelemen te je posvećena djelu kompozitora i maestra Kelemena kao nepresušnog izvora novih spoznaja o njegovu radu.

IMG_6852

Nazočnima na otvaranju izložbe pozdrave je prvo uputio ravnatelj Zavičajnog muzeja Slatina Vlado Majhen, poslije kojeg je o samoj izložbi govorio kustos Srđan Đuričić, a izložbu je otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Predsjednik Festivalskog odbora DMK Antonio Brzica podsjetio je kako je od samih početaka, prije 27 godina započela tradicija organiziranja izložbi uoči samog svečanog otvorenja festivala, a izložbe su bile uglavnom suvremenih akademskih slikara inspirirane glazbom.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)