USKORO KREĆE IZGRADNJA Udruga uzgajivača crne slavonske svinje Slavonija, Baranje i zapadnog Srijema najavila: “Fajferica se vraća kući”

Udruga uzgajivača crne slavonske svinje Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema “Fajferica”, objavila je veselu vijest na društvenim mrežama, “fajferica se vraća kući”.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni poziv za sufinanciranje pripreme infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini za 2021. godinu, a dodijeljenim sredstvima priprema se infrastrukturni projekt.

Najviši iznos nepovratnih sredstva za pojedinačni zahtjev iznosi 400.000 kuna, a najviši mogući udjel nepovratnih sredstva je 85 posto od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Budući da je jedan od uvjeta da infrastrukturni objekt, za koji će se sufinancirati izrada projektne dokumentacije koristi priznato uzgojno udruženje, Osječko-baranjska županija, u suradnji s udrugom uzgajivača crne slavonske svinje “Fajferica” iz Đakova, predložila je projekt gradnje “Centra crne slavonske svinje – Fajferica”, a kojeg će biti korisnik navedena udruga.

– Veselimo se prihvaćanju sugestije za lokaciju budućeg “Centra crne slavonske svinje – Fajferica” na području općine Antunovac- rekao je za medije antunovački načelnik Davor Tubanjski najavivši gradnju na Orlovnjaku .

Gradnja Centra planira se u dvije faze. U prvoj će se sagraditi zgrada za provedbu uzgojno-selekcijskog rada i upravljanje proizvođačkom organizacijom, a u drugoj fazi je planirana gradnja dvorana za izložbe i aukcije te prostor za veterinarsku službu.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić donio je zaključak o prijavi OBŽ-a na javni poziv za sufinanciranje pripreme infrastrukturnih projekata.

Ukupna procijenjena vrijednost projektne dokumentacije je 450.000 kuna, od toga 382.500 kuna planirana su sredstva koja osigurava Ministarstvo poljoprivrede, a preostali iznos od 67.500 kuna osigurala bi Osječko-baranjska županija.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content