Vrhunska craft piva, fenomenalni Brkovi i prepun gradski trg na prvom Orahovica craft beer festu

Udruga P.A.U.K. Orahovica u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Orahovicom organizirala je 1. Orahovica craft beer fest za sve ljubitelje dobrog piva i rock glazbe. Manifestacija je održana na prepunom središnjem gradskom trgu, a sve je započeo domaći orahovački domaći DJ Mario. Dobrim starim rock stvarima nastavio je Kongo Acoustic, a potom je krenuo vrhunac večeri. Prvo je održano natjecanje u eksiranju piva za žene i muškarce koji su imali po dva kruga, kvalifikacijski i finale, a u svakom se moralo popiti po pola litre piva, prvo normalno iz čaše, a potom na slamku.
Kod muškaraca je slavio Matija iz Feričanaca, dok je kod žena slavila, kako su iz udruge rekli, samo Nataša. I onda su krenuli popularni zagrebački Brkovi i nastala je prava ludnica, prepun trg u glas je pjevao sve njihove hitove, plesalo se i skakalo sve do ponoći.

– Na sajmu u sklopu Festa predstavilo se pet craft pivovara s više od 12 vrsta piva. Tako su nazočni iz cijele Slavonije i šire mogli kušati proizvode pivovare Mali div – Osijek, Funky brewery Slavonski brod, Bošnjak Nova Gradiška, Walkow Vukovar i Pitko Pitomača. Za dobru pivsku hranu pobrinuli su se djelatnici poduzeća Ružica grad Orahovica. Ovo nam je prvi put da nešto ovako organiziramo i dobili smo same pohvale, što nam je veliki motiv da ovaj Craft beer fest postane tradicija.
Moram svakako reći kako ove godine zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu Paučinu, rođendan PAUK-a pa smo evo ovaj događaj označili i kao proslavu PAUK-ovog rođendana. što se pokazalo kao najbolja moguća zamjena – rekao je predsjednik Udruge P.A.U.K. Mirko Kufner.  

Craft beer fest 7 DSC 0032

Craft beer fest je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Moram prije svega zahvaliti Udruzi P.A.U.K na odličnoj ideji i organizaciji, te im ovim putem ujedno i čestitati njihov rođendan. Ovo se pokazao kao odličan potez i događaj koji je ispunio posjetiteljima naš središnji gradski trg i definitivno ćemo i narednih godina ustrajati na ovom festivalu – rekao je Rister.  

Vedran ili poznatiji kao Šemso iz Brkova bio je oduševljen viđenim i doživljenim.

– Orahovica je predivna. Kada smo spuštali prema gradu, svi smo bili oduševljeni prvo prirodom i okruženjem, a onda kada smo sišli na trg, uslijedila je prava ludnica. Nedostaje nam ovakvih događanja, ali Brkovi bez obzira na sve ne sjede prekriženih ruku, stalno nešto radimo. Ipak ovakvi događaji su pravi zalet za dalje, hvala Udurzi P.A.U.K., Gradu i svima koji su nas pozvali, a od srca hvala i vrhunskoj publici. Posebno hvala našim vjernim pratiteljima koji su povukli čak iz Poljske na ovaj festival u Orahovici – zaključio je Šemso.

Craft beer fest probudio je Orahovicu i pokazao koliko su Orahovčani željni događaja na otvorenom, a Udruga P.A.U.K. još jednom se pokazala da zna prepoznati i još bolje organizirati zanimljive sadržaje.       

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content