ZAVRŠNA KONFERENCIJA Završen projekt kojim je Poduzetničkoj zoni Antunovac osiguran sigurniji promet te kvalitetnija prometna i komunalna infrastruktura

Danas (četvrtak) u vijećnici virovitičke Gradske uprave održana je završna konferencija projekta „Izgradnja ceste i druge komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Antunovac“.

Projekt, koji je odobren u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ a prijavila ga je Razvojna agencija VTA, vrijedan je 3.807.735,63 kuna. Bespovratna EU sredstva iz Europskih investicijskih i strukturnih fondova iznose 84,99 posto, a preostali dio je sufinancirao Grad Virovitica.

Okupljene, među kojima je bio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, partneri na projektu te poduzetnici Poduzetničke zone Antunovac, pozdravila je voditeljica Odsjeka za komunalne poslove i graditeljstvo Slađana Lazić. Nakon što ih je provela kroz detalje projekta te prezentirala današnje stanje Poduzetničke zone Antunovac, iskoristila je priliku da se i zahvali svima uključenima.

6

– U tri dionice naše nove Poduzetničke zone Antunovac je izvedena sva komunalna infrastruktura, poduzetnička aktivnost je pokrenuta, ispunjena nam je zona. Trenutno u njoj posluje 13 poduzetnika sa sveukupno 179 zaposlenih. Htjela bih se zahvaliti svim poduzetnicima zone Antunovac na strpljenju tijekom izvođenja radova, nadam se da zbog malih poteškoća nisu imali problema u poslovanju. Zahvalila bih se i svim sudionicima projekta, izvođaču, nadzoru, izrađivaču vizualnog identiteta i, naravno, projektnom timu i Razvojnoj agenciji što smo na kraju i završili ovaj projekt – zaključila je S. Lazić.

Gradonačelnik Ivica Kirin idući se obratio okupljenima koji je čestitao svima onima koji su uspješno doveli projekt do njegova završetka.

– Ovaj završeni projekt je vrlo važan jer smo pokazali da možemo za zone koristiti ne samo nacionalna sredstva. Poduzetnička zona Antunovac, u kojoj koristimo EU sredstva, i dobro odrađen posao na njenom završetku nam je pokazatelj kako ćemo raditi i za sve ostale zone. Iskustvo i praksa koje imamo u provođenju projekata će nam pomoći da kvalitetno provedemo ostale projekte – rekao je Ivica Kirin.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content