4. LIGA BJ-KC-VT Begović ‘dirigirao’ igrom, Babić, Milinović i Jakupec poentirali za veliku pobjedu Pitomače u Kloštru Podravskom

Kako smo i rekli u najavi susreta, utakmica 11. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica nogometašima Pitomače bila je prva velika ‘prepreka’ na putu do jesenskog naslova. Na kraju, zaslužena pobjeda i veliko slavlje Presečanove momčadi u Kloštru Podravskom.

Istrčali su Pitomačani u sastavu Zdelar, Jantol, Miloš, Kovač, M. Babić, Skoko, Peršić, Begović, Matančić, Jakupec i Milinović. Unatoč solidnom ulasku u susret, domaća Mladost prva je stigla do početne prednosti. Strijelac je u 26. minuti bio Petar Kramarić.

Gosti se nisu predali, ponovno su pokazali karakter i na kraju ‘okrenuli vodu na svoj mlin’. Iz rezultatskog zaostatka stigli su do velikog preokreta i konačne pobjede. Ivan Begović ‘dirigirao’ je sredinom terena, a brza pas igra urodila je plodom u 39. minuti kad je domaćeg vratara Franjića nakon jedne ‘gužve’ matirao Matej Babić. Momčadi na predah odlaze u egalu, ali već početkom nastavka, u 49. minuti Babić, ovog puta u ulozi asistenta, fantastičnim centaršutem pronalazi Dinu Milinovića, a ovaj pokazuje zašto je vodeći strijelac lige i dovodi goste u prednost od 2:1.

U nastavku je ‘stao’ i odlični domaći veznjak Matej Herent, a s njim i kompletna Mladost, snaga je došla do izražaja i ‘točku na i’ vrlo žustre utakmice postavlja u 68. minuti Karlo Jakupec nakon sjajne lopte Ivana Peršića kroz ‘srce’ domaće obrane. Ruke visoko u zraku, Pitomača korak bliže zacrtanom cilju.

-Mladost je odlična momčad i znali smo da će ovo biti izuzetno teška utakmica. Potrošili smo i posljednji atom snage da bi došli do sva tri boda. Velike čestitke mojoj ekipi na trudu i zalaganju – rekao je nakon utakmice presretni strateg gostiju.

Vodeći Tehničar iz Cvetkovca slavio je na domaćem travnjaku u susretu s Garićem iz Garešnice i ostao dva boda ispred drugoplasirane Pitomače. Idućeg vikenda Pitomača će u velikom derbiju ugostiti lidera, bit će to nogometna ‘poslastica’, ali i susret koji će dati mnoge odgovore.

Mladost Kloštar Podravski – Pitomača 1:3
Igrač utakmice: Ivan Begović

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content