Adventiranje u Osijeku još sjajnije, još čarobnije uz Ferris wheel i bogatu ponudu ugostitelja i obrtnika

-U Osijeku je advent važna tema. Nešto o čemu građani puno razmišljaju, raspravljaju, u čemu sudjeluju i uživaju. I tako treba biti, jer građani su najvažniji “sastojak” te čarolije, a jedini pravi uspjeh adventa su sretni i nasmijani ljudi, pozitivne emocije, sjaj u očima, zahvalnost, zajedništvo – ističu u priopćenju iz Ureda osječkog gradonačelnika najavljujući ovogodišnji Advent u Osijeku.

Podsjećaju kako je prošle godine, zbog epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusom, osmišljena koncepcija prema kojoj advent “nije stajanje nego kretnja, i nije mjesto nego šetnja” pa se i ove godine nastavlja odgovorna politika i koncept šetnje različitim lokacijama, ali značajno obogaćen novim skrivenim lokacijama i ponudom obrtnika i ugostitelja, a koja je lani izostala.

Organizatori Adventiranja u Osijeku, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, poručuju kako su ove godine fokusirani na disperziranost kao važan faktor adventskog programa, a to znači kako je osječko Adventiranje modularno i spremno na sve epidemiološke opcije i sigurno neće biti otkazano ni pod kojim uvjetima.

Prvi nagovještaj Adventa, označit će donošenje adventskog vijenca ispred konkatedrale Svetog Petra i Pavla, a prvu adventsku svijeću zapalit će Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u nedjelju, 28. studenog u 18 sati uz prigodan program prije nedjeljne Svete mise.

-Kako naš grad ima rođendan početkom prosinca, adventsko šarenilo bit će dio svečanog programa za Dan Grada Osijeka, u četvrtak, 2. prosinca, u večernjim satima kada će Osijek zasvijetliti u blagdanskom ruhu i izmamiti prve šetače na ulice. Paljenju blagdanskih lokacija nazočit će i visoki uzvanici koji će sudjelovati na Svečanoj sjednici u Hrvatskom narodnom kazalištu povodom Dana Grada – navodi se u priopćenju.

Uz prepoznatljivo tradicionalni božićni tramvaj i raskošna svijetla Kaleidoskopa, put Adventiranja nastavit će se poznatim stazama od Kapucinske ulice, Sakuntala parka do Perivoja Kralja Tomislava koji je lani bio najposjećenija lokacija i zbog toga će ove godine biti osnažen dodatnom ugostiteljskom ponudom i glazbenim programskim sadržajima na mini pozornicama.

Nova lokacija na adventerskoj mapi je Kulturni centar gdje će uz božićno kino i raznoliki božićni program, posebna točka adventske šetnje biti i Zimski vidikovac na krovu Kulturnog centra. Muzej likovnih umjetnosti otvorit će vrata svoga dvorišta za sve ovogodišnje šetače, a klizalište Sokol ponovno će obogatiti zimske radosti.

-Lani nam je svima falila adventska okrjepa. Kako ove godine ona ne bi izostala, uz adventsku ponudu na ključnim lokacijama Adventiranja, veliki broj ugostitelja širom grada uključit će se u adventsku čaroliju s ponudom na terasama svojih objekata. Mirisi i okusi blagdanske trpeze ove godine neće izostati. Advent ćemo kao i do sada obogaćivati kako se bliži Božić, tako da će posebno iznenađenje sredinom prosinca biti zanimljiva atrakcija – Ferris wheel, rotirajući kotač kojeg imaju sve velike europske i svjetske metropole. Tako će i Osijek ovog Adventa u gostima imati najveći kotač u Hrvatskoj koji ne smijete propustiti – najavljuju iz Ureda osječkog gradonačelnika, koji će neke od detalja iznijeti prilikom paljenja prve adventske svijeće ispred konkatedrale.

-Osijek ovogodišnjim pristupom pokazuje kako i u epidemiološki neizvjesnim uvjetima može organizirati najveći i najsjajniji, a opet siguran i modularan Advent u kojem će širi centar grada biti obgrljen sa 10 kilometara lampica, a još važnije velikim brojem osmjeha, jer ćemo uživati u blagdanima i zajedništvu, a istovremeno ostati sigurni, zdravi i ispunjeni mirom uz pravi ugođaj Adventa kroz cijeli dan, kroz cijeli grad – zaključuju u priopćenju.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content