Ante Kostelić u OBŽ: Svojim trenerskim angažmanom ostavio je neizbrisiv trag na osječku sportsku povijest

Svečani prijem organiziran je danas (utorak, 16. studenog 2021.) za proslavljenog hrvatskog trenera Antu Kostelića u pratnji poznate osječke rukometašice Katice Ileš, a koji ovih dana gostuje u gradu na Dravi. Uz osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, primanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, pročelnica Upravnog odjela za turizam, sport i kulturu OBŽ Tatjana Roth i Robert Seligman iz Odsjeka za sport Grada Osijeka.

– U današnjem razgovoru s Antom Kostelićem prisjetili smo se prekrasnih dana kada su Ivica i Janica osvajali svjetske medalje i nizali uspjehe, ali i bogate trenerske karijere gospodina Kostelića vezane dijelom i za grad Osijek tijekom koje je trenirao rukometašice, između ostalog i Katicu Ileš. Njihov sportski angažman obilježio je osječku sportsku povijest, a ostvareni rezultati temelj su i primjer današnjim generacijama izvrsnih sportaša i trenera. Zbog toga mi je izuzetna čast bila ugostiti Antu Kostelića i Katicu Ileš kojima se zahvaljujem na svemu onome što su učinili za Hrvatsku i grad Osijek – kazao je župan Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je kako mu je iznimna čast primiti dvije sportske veličine koje su dale ogroman doprinos razvoju sporta u gradu.

– Osječani su posebno ponosni što je Ante Kostelić tri godine svog života proveo upravo u Osijeku, kao trener ženskog rukometnog kluba u vremenu zlatnog doba osječkog rukometa, a osim svih svjetskih uspjeha koje je postigao sa svojom djecom, veseli nas neizbrisiv trag koji je ostavio u gradu na Dravi – rekao je Vulin.

Ante Kostelić se zahvalio na svečanom prijemu istaknuvši kako ga je dolazak u Osijek podsjetio na razdoblje trenerske karijere 70-ih godina prošloga stoljeća.

– Kada sam došao u Rukometni klub Osijek iz Francuske, prije gotovo 50 godina, tada kao mladi trener, imao sam sreću da sam došao u sredinu u kojoj je nastupala igračica poput Katice Ileš koja se profilirala kao stožerna ličnost u momčadi. Iako sam kasnije postigao velike uspjehe sa svojom djecom, drago mi je da u biografiji imam i uspjehe s Rukometnim klubom Osijek s kojim sam osvojio dva Kupa kupova – istaknuo je Kostelić.

Katica Ileš, bivša osječka rukometašica naglasila je kako godine rada s Antom Kostelićem pamti po dobrome i dodala da se obradovao pozivu u grad na Dravi.

– Ante voli naš grad i znam da je sretan što je ponovno u Osijeku. Tri godine koje je on s nama radio nisu bile lake i svodile su se na red, rad i disciplinu, međutim on nas je cijenio kao ljude i priznavao nam je sav naš trud. Puno mi je pomogao i osobno, osobito nakon teških trenutaka i neodlaska na Olimpijske igre u Montreal 1976. godine, s obzirom da sam igračica iz male sredine i trebalo je izboriti mjesto u reprezentaciji, međutim Ante Kostelić mi je uvijek bio podrška – zaključila je Ileš. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content