Blagdansko ukrašavanje grada u punom jeku: U Virovitici se stvara bajkovita, božićna priča

Brojne lampice i božićni ukrasi koji krase Viroviticu govore da nam je najljepše doba godine pred vratima. I ove godine Kreativna udruga Unikat zajedno s Florom Vtc, Gradom Viroviticom, Turističkom zajednicom grada te Industrijsko-obrtničkom i Tehničkom školom Virovitica stvorili su prekrasan ugođaj na šetnici, u parku i Palači.

– I ove smo godine ukrasili Palaču, fontane, mali park te šetnicu kod Gimnazije. Stvaramo božićnu priču u kojoj će građani kada krenu u šetnju moći na gotovo svakom koraku u središtu grada vidjeti prekrasne božićne ukrase – kaže zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

Tako ćete šetajući gradom moći vidjeti razne male ukrase, ali i tradicionalne adventske vijence, božićne jelke, Selo vilenjaka, kamin toplih želja, Mrazograd, Božić naših baka, Snješkograd i čarobni prolaz, te nezaobilazno mjesto za poljubac i kutak za slikanje. Ove godine grad je dodatno ukrašen bajkovitim noćnim nebom na šetnici kod Gimnazije, kućicom Djeda i Bake Božićnjak, ledenom kočijom i svjetlećim anđelima.

Osim brojnih lampica i ukrasa, uz najveći adventski vijenac na fontani, za sve prolaznike i šetače adventski ugođaj će stvarati i božićne pjesme u večernjim satima. Program manifestacije “Prosinac u gradu” počinje u nedjelju, 28. studenoga, u 18 sati na Adventu u Palači paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content