Božinović na sjednici Vlade otkrio: Stožer razmatra novi set mjera

Ministar Davor Božinović na sjednici Vlade govorio je o postupcima Stožera civilne zaštite koji, unatoč velikom porastu broja zaraženih, nije donio nove, strože mjere. Rekao je kako su inspektori civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata pojačali nadzor poštovanja epidemioloških mjera, piše Večernji.hr.

– U zadnjih tjedan dana provedeno je 11.578 nadzora, nepravilnosti se najčešće odnose na pružanje ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena, odnosno nakon 24 sata, nenošenje zaštitnih maski za lice od osoblja u ugostiteljskim objektima, nepridržavanje propisanog razmaka između stolova od minimalno dva metra, nepoštovanje propisane fizičke distance od najmanje dva metra u zatvorenim prostorima kao i nenošenje maski u javnom prijevozu. Izdano je 27 prekršajnih naloga, 176 pisanih upozorenja, 14 usmenih rješenja, 25 obavijesti o počinjenu prekršaja, podneseno je 10 optužnih prijedloga, naplaćeno je 17 novčanih kazni – kazao je Božinović.

O novim mjerama se, kaže, razgovara.

– Stožer razmatra novi set mjera koje bi se odnosile na stvaranje sigurnijeg okruženja u smislu nastojanja ograničavanja brzine širenja virusa. Još traju razgovori, smatramo da ćemo sa zaključcima biti u mogućnosti upoznati javnost kad oni budu doneseni –  rekao je Božinović i dodao: 

– Unatoč svim mjerama najučinkovitije su temeljne protuepidemijske mjere kojima svatko može zaštititi samoga sebe, a to su izbjegavanje okupljanja, nošenje maski, prozračivanje zatvorenih prostora, higijena ruku i naravno – cijepljenje.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content