U sklopu manifestacije Dani okusa hrvatske tradicije i u Virovitičko-podravskoj županiji možete uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama te po posebnim cijenama. Ovu oznaku primilo je šest restorana s ovog područja, točnije Restoran Dravska Iža, Planinarski dom Jankovac, Ribička klet Rengel te restorani Park, Ivona i Višnjica. Inače, manifestaciju zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. 

– Dani okusa hrvatske tradicije dio je jednog većeg nacionalnog projekta nazvanog Okusi hrvatske tradicije koji okuplja restorane koji u svojoj ponudi imaju i tradicionalna jela, odnosno jela koja nas podsjećaju na naše djetinjstvo. U svakoj turističkoj priči gastro ponuda je iznimno važna jer ona zapravo nosi jednu cijelu priču o destinaciji, a pogotovo ovdje kada pričamo o tradicionalnoj hrani. Ovakav veliki projekt pokrenule su Turističke zajednice zajedno sa voditeljem tvrtkom Vall 042 d.o.o. iz Varaždina, a radi se o tome da smo htjeli okupiti sve restorane koji vide svoj interes u ovakvoj zajedničkoj priči. Na taj način ih dodatno promoviramo, a posjetiteljima ukazujemo na restorane koje zaista ne bi trebali zaobići kada se nalaze na našem kraju – rekla je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

(www.icv.hr, žđl, mr)

257323419 3154510971541394 3286237247740230490 n