Dinamo remizirao s Genkom i osigurao europsko proljeće treći put u posljednje četiri sezone!

Kolo prije kraja grupne faze Europske lige Dinamo je osigurao europsko proljeće treći put u posljednje četiri sezone. No zbog remija 1-1 s Genkom još ne zna – u kojem natjecanju.

“Modri” su zasad drugi s dva boda više od Belgijaca i boljim međusobnim omjerom u slučaju istog broja bodova. Ali i – težim rasporedom u zadnjem kolu 9. prosinca od 21 sat. Dinamo će gostovati kod West Hama, a Genk kod kuće igrati protiv bečkog Rapida– piše 24sata.

Dobra je vijest za “modre” što su Austrijanci, iako više ne mogu dostići hrvatskog prvaka, itekako živi u borbi za treće mjesto. Za to će im trebati, doduše, pobjeda. Dobra je vijest i što će West Ham u tu utakmicu ući potpuno rasterećen jer je osigurao prvo mjesto.

Podsjetimo, Englezi će izravno u osminu finala Europske lige, a drugo mjesto donosi šesnaesetinu finala Europske lige i utakmice protiv neke od trećeplasiranih momčadi iz grupne faze Lige prvaka. Trećeplasirani će u šesnaestinu finala Konferencijske lige.

Što ako Dinamo pobjedi?

Slavlje na Olimpijskom stadionu u Londonu Dinamu će, uz Uefinu premiju od 630.000 eura, zajamčiti drugo mjesto neovisno o rezultatu utakmice Genk – Rapid.

Što ako Dinamo remizira?

I taj rezultat odgovara Dinamu jer bi, čak i da Genk pobijedi Rapid, pa da oba kluba imaju po osam bodova, “modri” bili ispred zbog boljega međusobnog omjera (pobjeda u Belgiji, remi u Zagrebu). Umjesto 630.000, premija je 210.000 eura.

Što ako Dinamo izgubi?

E, tad bi na klupi pogledavali prema Belgiji i ishodu druge utakmice. Pobjeda Rapida ili remi značili bi da će Dinamo završiti drugi, a pobjeda Genka odvela bi Belgijce dalje u Europskoj ligi, a Dinamo bacila u Konferencijsku ligu.

Nastavak natjecanja u šesnaestini finala Europske lige donosi novih 500.000 eura od Uefe, a osmina finala 1,2 milijuna eura. Dok je za Konferencijsku ligu to 300.000 odnosno 600.000 eura.

Dakle, razlika u zaradi gotovo je dvostruka. A utakmice 17. i 24. veljače 2022. sigurno su tu. PItanje je – u kojem natjecanju.

(24sata.hr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content