Donna Vekić sportska ambasadorica Grada Osijeka i OBŽ: Zahvaljujući njoj izgrađen prvi javni besplatni teniski teren

Za jednu od najuspješnijih hrvatskih tenisačica, Donnu Vekić, upriličen je danas (utorak) svečani prijam povodom njezinih najnovijih sportskih uspjeha. Podsjetimo, krajem listopada Vekić je osvojila WTA turnir u talijanskom Courmayeuru.

U sjedištu Osječko-baranjske županije dočekali su je župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

-Želimo da osvaja turnire, da bude u vrhu svjetskog tenisa. Ona to upravo i je. Naša je sportska ambasadorica – Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. To nam je na čast i ponos – rekao je Anušić.

-Svake godine se, prvenstveno kad Donna nađe vremena, nađemo, porazgovaramo, pogotovo o novim projektima. Izgradnja novih teniskih terena, na inicijativu Donne Vekić, jedan je od tih projekata, koji imaju našu neupitnu potporu, a to će imati i u budućnosti. Donna gradi i radi ono što ostaje gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a to su sportski tereni koje mogu besplatno koristiti svi koji žele – rekao je gradonačelnik Radić je zahvalio Donni Vekić, što je, unatoč pripremama koje ima za nastup na turniru u Melbournu u Australiji, našla vremena da posjeti Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

-Razgovarali smo o tome kako je bitno da nastavimo rad na popularizaciji tenisa. Zahvaljujući upravo njoj, Osijek ima prvi javni besplatni teniski teren. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još više. Kao i župan čestitam joj na osvojenom turniru. Siguran sam da će iduća sezona biti jednako uspješna kao i ova – dodao je Radić.

Donna Vekić je zahvalila županiji i gradu na potpori u njezinoj karijeri i “svim mojim i našim projektima”, kako je rekla.

– Nadam se da je to samo početak naše suradnje i dalje. Bila je ovo turbulentna godina. Počela sam jako dobro u Australiji, onda sam imala prvu veliku ozljedu, operaciju koljena. Ali sada je godina uspješno završila i nadam se da će se nastaviti u tom tonu i sljedeća, da ću napraviti dobre pripreme i biti spremna za Australiju – rekla je Vekić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content