Donna Vekić sportska ambasadorica Grada Osijeka i OBŽ: Zahvaljujući njoj izgrađen prvi javni besplatni teniski teren

- PROMO -

Za jednu od najuspješnijih hrvatskih tenisačica, Donnu Vekić, upriličen je danas (utorak) svečani prijam povodom njezinih najnovijih sportskih uspjeha. Podsjetimo, krajem listopada Vekić je osvojila WTA turnir u talijanskom Courmayeuru.

U sjedištu Osječko-baranjske županije dočekali su je župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

-Želimo da osvaja turnire, da bude u vrhu svjetskog tenisa. Ona to upravo i je. Naša je sportska ambasadorica – Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. To nam je na čast i ponos – rekao je Anušić.

-Svake godine se, prvenstveno kad Donna nađe vremena, nađemo, porazgovaramo, pogotovo o novim projektima. Izgradnja novih teniskih terena, na inicijativu Donne Vekić, jedan je od tih projekata, koji imaju našu neupitnu potporu, a to će imati i u budućnosti. Donna gradi i radi ono što ostaje gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a to su sportski tereni koje mogu besplatno koristiti svi koji žele – rekao je gradonačelnik Radić je zahvalio Donni Vekić, što je, unatoč pripremama koje ima za nastup na turniru u Melbournu u Australiji, našla vremena da posjeti Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

-Razgovarali smo o tome kako je bitno da nastavimo rad na popularizaciji tenisa. Zahvaljujući upravo njoj, Osijek ima prvi javni besplatni teniski teren. Nadamo se da će ih u budućnosti biti još više. Kao i župan čestitam joj na osvojenom turniru. Siguran sam da će iduća sezona biti jednako uspješna kao i ova – dodao je Radić.

Donna Vekić je zahvalila županiji i gradu na potpori u njezinoj karijeri i “svim mojim i našim projektima”, kako je rekla.

– Nadam se da je to samo početak naše suradnje i dalje. Bila je ovo turbulentna godina. Počela sam jako dobro u Australiji, onda sam imala prvu veliku ozljedu, operaciju koljena. Ali sada je godina uspješno završila i nadam se da će se nastaviti u tom tonu i sljedeća, da ću napraviti dobre pripreme i biti spremna za Australiju – rekla je Vekić.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content