Državni inspektorat provjerava sniženja tijekom ‘Crnog petka’: Ovako najčešće zavaravaju kupce

Tržišna inspekcija Državnog inspektorata ovih dana pojačano nadzire posebne oblike prodaje pod nazivom “Black Friday” ili “Crni petak”, izvijestili su iz Državnog inspektorata.

– Pojačani nadzori, osim u petak 26. studenoga, obavljaju se već sada te će se provoditi, po potrebi, i nakon navedenog datuma, ovisno o oglašavanju od strane trgovaca – ističu iz Državnog inspektorata, piše Poslovni.hr.

U inspekcijskim nadzorima, kako navode, tržišni inspektori prvenstveno nadziru odredbe Zakona o zaštiti potrošača kojima se uređuje isticanje cijena proizvoda pri obavljanju posebnih oblika prodaje te vezano uz to nepoštena poslovna praksa trgovca u odnosu prema potrošačima.

Iz Državnog inspektorata podsjećaju da su i prošle godine proveli istoimenu akciju u sklopu koje je obavljeno 108 inspekcijskih nadzora, pri čemu je utvrđeno 18 povreda odredbi Zakona o zaštiti potrošača.

Kao najčešće utvrđene nepravilnosti iz Inspektorata spominju da trgovac nije istaknuo cijenu u redovnoj prodaji i cijenu tijekom trajanja posebnog oblika prodaje te zavaravanje potrošača u pogledu cijena proizvoda ili načina na koji je ona izračunata.

(poslovni.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content