Dva jubileja osječke glazbene škole: Bivši učenici danas su članovi orkestara i međunarodnih filharmonija

Glazbena škola Franje Kuhača ove godine slavi 100 godina kontinuiranog rada i 190 godina javnog glazbenog školstva u Osijeku, a svečanosti proslave dva jubileja, upriličenoj u Kulturnom centru Osijek, nazočili su zamjenik župana Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš Kul.

Ravnateljica Glazbene škole Franje Kuhača Osijek Sunčana Bašić istaknula je kako joj je čast biti na čelu tako divne ustanove.

– Ovo nije samo obrazovna već i kulturna ustanova koja je nositelj kulturnog života ovog grada i županije. Iako djelujemo u razdoblju pandemije, veseli nas što se broj učenika stalno povećava, ove godine ih je upisano čak 450, a s malenima iz predškolskog odgoja, imamo ih čak 480. Ne bojimo se za budućnost jer ovaj grad i ova županija vole glazbu, ples i umjetničko obrazovanje što dokazuju i ove brojke i jubileji koje slavimo. Imamo deset odjela i pokrivamo sve glazbene instrumente, a obrazujemo i u polju suvremenog plesa i klasičnog baleta – kazala je Bašić i dodala da su njihovi bivši učenici danas članovi orkestara, filharmonija i postižu zapažene međunarodne uspjehe.

Čestitku školi i njezinim djelatnicima te učenicima uputio je i zamjenik župana Josip Miletić.

– Glazba je zvonka radost i veseli mnoge od nas, a posebno vrijedne učenike Glazbene škole koji svoje glazbeno obrazovanje stječu upravo u Osijeku već stotinu godina. Uvjeren sam da će se iz škole izroditi još mnoga glazbena imena koja će nas činiti ponosnima i u godinama pred nama – rekao je zamjenik župana.

– Izuzetno smo ponosni na 100 godina predanog rada Glazbene škole, ali i 190 godina javnog glazbenog školstva u našem gradu jer učenici koji izlaze iz nje i koji su stasali ovdje su najbolji ambasadori izvrsnosti osječke glazbene kulture – istaknula je u svojoj čestitci zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content