Džemperi i veste su poprimili ustajali miris? Evo kako ćete ih na brzinu osvježiti

Ovih se dana temperature brzo spuštaju i vrijeme je da se iz ormara izvuku deblje veste i džemperi koje će većina prije nošenja htjeti i malo osvježiti: osnivačica tvrtke Clean Mama, Becky Rapinchuk, ima tri odlična savjeta kako to napraviti bez kemijskog čišćenja i bez ponovnog pranja – prenosi vecernji.hr

1. Iskoristite zamrzivač

Zamrzivač se može koristiti i za uklanjanje mirisa, kaže Rapinchuk, a sve što trebate učiniti je saviti džemper, staviti ga u vrećicu i ostaviti u zamrzivaču preko noći.

– Hladni zrak će ubiti bakterije koje su zaslužne za loš miris – objašnjava ona i dodaje da je tu metodu dobro primijeniti i s trapericama i sportskom opremom.

2. Napravite sami sredstvo za osvježenje

Evo što će vam trebati:

½ šalice vode
¼ šalice votke ili čistog alkohola
5 kapi eteričnog ulja po izboru
boca s raspršivačem

Sve sastojke ulijte u bocu s raspršivačem i protresite da se sjedine. Objesite džemper i poprskajte ga osvježavajućim sredstvom. Ostavite da se osuši.

3. Brzinsko sušenje u sušilici

Brzi program sušenja pomoći će da se veste osvježe, posebno ako ih stavite u sušilicu skupa sa kuglicama za sušenje vune na laganu temperaturu, na pet do deset minuta, a kratki program po potrebi možete i ponoviti.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content