EHF Europa kup: Branko Tamše s NEXE-om gostuje u “svom” Velenju i želi nastaviti stopostotan niz

Odmah nakon odigranog subotnjeg susreta devetog kola Paket 24 Premijer lige u Rijeci, rukometaši našičkog NEXE-a otputovali su u Velenje, gdje danas (utorak) u 18 sati i 45 minuta u Rdečoj dvorani igraju susret trećeg kola skupine C EHF Europa lige s domaćom momčadi Gorenje.

Momčadi se odlično poznaju, ljetos su odigrali pripremnu utakmicu u kojoj je NEXE pobijedio 30:26. Aktualni trener NEXE-a Branko Tamše bio je trener Gorenja s kojim je po tri puta osvojio naslov prvaka Slovenije i slovenski Super kup te je s Gorenjem igrao u finalu EHF Kupa. Igrač NEXE-a Miha Kavčič također je igrao za Gorenje.

Za razliku od NEXE-a, koji je odlično ušao u novu sezonu, u Paket 24 Premijer ligi, nakon devet odigranih kola, ima devet pobjeda, a u EHF Europa ligi također ima stopostotan učinak, dok Gorenje stoji puno lošije.

U slovenskom prvenstvu, također nakon devet odigranih kola, nalazi se na četvrtom mjestu na tablici s 13 osvojenih bodova. Izgubili su u prva dva kola na gostovanjima u Trebnju i Škofjoj Loki, a kasnije su remizirali s Jeruzalemom u Ormožu. U EHF Europa ligi Gorenje ima dva poraza od Magdeburga u Velenju i od Logroño La Rioje u Španjolskoj.

U Gorenju, uz dva igrača iz Bosne i Hercegovine, Ibrahima Haseljića i Tarika Velića, Srbina Branka Predovića i Hrvata Kristijana Eskeričića, igraju slovenski igrači.

Domaća rukometna momčad sigurno će svakako pokušati doći do prve ovosezonske pobjede u skupni EHF Europa lige, zato našičke “Gromove s Krndije” očekuje zahtjevna utakmica. Bilo bi lijepo da rukometaši NEXE-a nastave s nizom pozitivnih rezultata.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content