FOTO Aršanj jesenski prvak: Filipović i Štefanić predvodili svoju momčad do uvjerljive pobjede

City protiv Uniteda ili Aršanj protiv Turnašice? Za nas ovdje nije bilo nikakve dvojbe, jer, budimo realni, svi znamo da se najbolji nogomet igra na županijskim terenima. Uostalom, bila je ovo utakmica za naslov jesenskog prvaka između dva lokalna rivala koja se jednostavno morala pogledati. S obzirom na već tradicionalno borbene, napete i efikasne dvoboje koje su nam priuštili, a u kojima je prošle sezone u 180 minuta ”palo” 11 pogodaka, ništa manje nismo očekivali niti danas. Ništa manje nismo niti dobili, vidjeli smo nekoliko zbilja odličnih poteza, a niti zgoditaka nije nedostajalo. Mreže su se danas tresle čak osam puta.  

Ušao je Aršanj u ovaj dvoboj s jednim bodom prednosti nad trećeplasiranom Turnašicom, ali i bodom zaostatka za vodećim Omladincem, tako da im je, s obzirom na bolju gol razliku, i neriješen rezultat odgovarao za prezimljavanje na vodećoj poziciji, dok je, s druge strane, Turnašicu do prvog mjesta vodila jedino pobjeda.

I krenuli su gosti u tom smjeru budući da su već nakon šest minuta igre imali prednost na svojoj strani. Ubacio je Dubravko Jakupec, a na drugoj strani spremno je loptu dočekao Andrej Abramović koji je glavom pogodio pod gredu za 0:1. Činilo se tada kako će Turnašica poprilično namučiti Aršanj, no u svega desetak minuta domaći sastav nas je razuvjerio.

Nakon nekoliko izglednih prilika koje nisu završile iza leđa Slavena Jantola, otvorilo se u 25. minuti. Odlično je obranu gostiju izbacio Saša Štefanić i uposlio Matiju Tukača koji je mirno realizirao svoju šansu udarcem u gornji desni kut. Nisu se gosti niti oporavili od prvog primljenog pogotka, a već je bilo 3:1. Pokazao je Hrvoje Filipović kakvu lijevicu ima, preuzeo je loptu kod dva “slobodnjaka” i maestralnim udarcima dovodi svoju momčad do dva pogotka prednosti.

Niti tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu budući da smo vidjeli još dva zgoditka, oba u mreži Turnašice. Prvo je Sandi Ivanović povisio na 4:1, dok je konačnih 5:1 nakon prvih 45 minuta postavio Štefanić

Nastavak utakmice donio je nešto lakši ritam, a sve bitno vidjeli smo u uvodnih 10 minuta drugog dijela. Smanjili su gosti u 52. preko Bernarda Blažinčića koji je glavom poslao loptu u mrežu za 5:2, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio Štefanić svojim drugim golom dvije minute kasnije.

Aršanj je tako nakon jesenskog dijela završio na prvom mjestu s dva boda ispred Omladinca, dok je Turnašica ovim porazom ostala na trećem mjestu.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content