FOTO Fantastičan slobodnjak Dominika Hodaka: Jedanaest ‘hrabrih’ nogometaša Borove slavilo u susjedskom derbiju na Laništu

U prvom susretu 12. kola 1. županijske nogometne lige, momčad Borove pobijedila je u ‘susjedskom’ derbiju na rezovačkom Laništu domaću momčad rezultatom 2:1.

Gostujući trener Stipe Rebić bio je sam na klupi, dok u domaćim redovima tri mlada igrača nisu ‘stala u zapisnik’, međutim, kasniji tijek će ‘pokazati’ da se na terenu igra ’11 na 11′ i da su, uz vještinu, bitni srčanost i hrabrost.

Od prve minute bilo je očito da je gostujuća momčad u utakmicu ušla s većim elanom.
Prvu priliku za goste nije uspio realizirati odlični gostujući veznjak Mateo Gegić. U petoj minuti nakon prodora u domaći kazneni prostor, njegov ‘oštar’ šut uspio je amortizirati domaći vratar Marko Doppler.

U nastavku se veći dio borbe odvijao na sredini terena, a lopta je bila ‘više u nogama’ gostujućih igrača. Gegić je nakon prodora u 28. minuti ostao na travi u domaćem kaznenom prostoru, ali autoritativni sudac Goran Loparac to nije okarakterizirao kontaktom za prekršaj.

IMG_1953-Custom

Prvi ozbiljniji udarca prema gostujućim vratima domaći nogometaši su uputili u 35. minuti, ali potpuno bezopasno za vratara Gabrijela Solara. Kada su gotovo svi već počeli razmišljati o odlasku na odmor, dosuđen je slobodni udarac za momčad Borove dvadesetak metara od Dopplerovih vrata. Loptu je ‘uzeo’ Dominik Hodak i majstorski ‘pospremio’ u domaću mrežu tik ispod okvira vrata. Gosti su se slaveći zaputili u svlačionicu.

U drugi dio nogometaši Rezovca ulaze puno odlučnije, s ciljem da promjene rezultat, ali su se njihovi napadi ‘odbijali’ od gostujućeg veznog reda i obrane. U domaći redovima u igru ulaze tri osvježenja u napadačkim redovima, Stjepan Iharoš, Gabrijel Nikolić i nešto kasnije Mario Nreca. S druge strane u gostujućim redovima u igru je ušao, naknadno pridošli, Marko Doležal, koji je zamijenio ionako ozlijeđenog Dinu Šameca, koji je pružio ‘koliko je mogao’.

Domaći navijači su se ‘probudili’ u 78. minuti, kada je Nreca s ‘igračem na leđima’ odličnim udarcem ljevicom svladao Solara. Četiri minute kasnije Gegić koristi pogrešku domaće obrane i šutem ispod Dopplera ponovno dovodi Borovu u prednost.

Do kraja su obje momčadi propustile po dvije odlične prigode za zgoditak, ali se rezultat nije mijenjao. U domaćim redovima Juro Oršulić pogodio je okvir vrata, a udarac Marija Nrece gostujuća obrana je zaustavila na samoj crti. Gosti su u dvije kontre bili u poziciji tri na jedan, ali u svojoj razigranosti nisu uspjeli poentirati.

IMG_1963-Custom

Nogometaši Borove su zasluženo borbenošću i odličnom igrom veznog reda, kojeg su predvodili HodakGegić i Jelovečki došli do pobjede i vrijedna tri boda.

-Bili smo ‘na knap’ s igračima. Nastupilo je jedanaest igrača, dali su sve od sebe. Borili smo se i zasluženo došli do tri boda – zadovoljan je bio trener Borove Stipe Rebić.

S druge strane, u domaćim redovima, bili su svjesni svoje loše igre, ali je i ostala žal za propuštenim prigodama.

-Čestitam Borovi na zasluženoj pobjedi. Bili su ekipa koja je više htjela danas na terenu, nose zasluženo tri boda. Mi smo prvi dio potpuno podbacili. Nismo odigrali što smo dogovorili u svlačionici. U drugom dijelu, uz korekcije i malo sreće, mogli smo doći barem do boda. Moramo skupiti glave i ‘spustiti se na zemlju’. Moramo razmisliti kako ćemo dalje funkcionirati – rezimirao je trener Rezovca Antonio Ilijašević.

Rezovac – Borova 1:2
Igrač utakmice: Dominik Hodak

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content