“Glasnici istine” sudjelovali na 3. Memorijalnoj utrci Osijek – Laslovo

U povodu 30. obljetnice sjećanja na privremenu okupaciju Laslova, a u organizaciji UDVDR klub Laslovo, u srijedu, 24. studenog održana je 3. Memorijalna utrka Osijek – Laslovo na kojoj su sudjelovali i slatinski maratonci Darko Dolovski i Pavo Tutenov, članovi Udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine”.

Sa startom ispred umjetničke instalacije “Crveni fićo” u Osijeku, Memorijalnu utrku su uz “Glasnike” trčali i Osječani Robert Kasumović, Elvir Rakipović, Danijel Srb, Josip Čes i Iva Smoljan, te Zlatko Romanović iz Antunovca i Siniša Kanis iz Našica, dopredsjednik Udruge UHBL PTSP Virovitičko-podravske županije.

Glasnici 2 Custom

Na putu do ciljnog odredišta sudionici ove utrke zastali su u Ernestinovu kako bi kod spomen obilježja simboličnim paljenjem svijeće odali počast svim poginulim braniteljima Ernestinova.

Po dolasku na ciljno odredište u Laslovo, kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja, također paljenjem svijeće su odali počast svim poginulim braniteljima Laslova.

Glasnici 3 Custom

Nakon istrčane Memorijalne utrke, sudionici iste priključili su se tradicionalnoj Koloni sjećanja koja se kretala ulicama Laslova.

Laslovo je slavonsko mjesto koje je u Domovinskom ratu 152 dana odolijevalo napadima srbočetničkog agresora sve do 24. 11. 1991. godine. Laslovo su branili složno i hrabro Hrvati i Mađari, kao i pripadnici Internacionalnog voda pristiglih iz nekoliko zemalja.

(www.icv.hr, adf, pt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content