Hrvatski duhani dobili priznanje za kvalitetno gospodarenje otpadom: U dvije godine reciklirali 1.365 tona otpada

Hrvatski duhani i njihovi zaposlenici, u skladu s korporativnom strategijom održivosti (ESG strategija), iznimnu pažnju posvećuju zaštiti okoliša, pa tako i pravilnom gospodarenju otpadom, u čemu im snažnu podršku pruža lokalna kompanija Flora VTC koja pruža usluge skupljanja, skladištenja, obrađivanja, odlaganja i prijevoz komunalnog, tehnološkog te različitih vrsta neopasnog i opasnog otpada.

U samo posljednje dvije godine, upravo uz pomoć Flore, Hrvatski duhani su postupcima recikliranja zbrinuli ukupno 1.365 tona proizvodnog otpada – 2019. godine 875 tona, a 2020. godine 490 tona proizvodnog otpada – čime je spriječeno da otpad završi u prirodi. Zahvaljujući Flori, miješani komunalni otpad zbrinjava se na ekološki prihvatljiv način, postupcima recikliranja, čime se ostvaruju i značajne uštede na sirovinama koje bi bile potrebne, da nije bilo otpada koji su reciklirani.

Obje su virovitičke tvrtke svoju posvećenost zaštiti okoliša odlučile potvrditi i certificiranjem prema normi ISO 14001 te već godinama uspješno posluju u skladu sa zahtjevima certifikata. ISO 14001 međunarodna je norma koja organizacijama pruža okvir za unaprjeđenje održivog poslovanja, povezano s djelovanjem na okoliš.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content