I Slatina za Vukovar i Škabrnju: U srijedu, 17. studenoga, bakljada navijačkih skupina, doznajte kompletan program obilježavanja

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i sve žrtve Domovinskog rata i ove godine obilježava se u vrijeme nepovoljne epidemiološke situacije zbog pandemije koronavirusa pa će se program održati u srijedu, 17. studenoga, u organizaciji Grada Slatine, slatinske Hvidre, Pučkog otvorenog učilišta Slatina i Turističke zajednice grada Slatine, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ali dostojno i s puno pijeteta kao i dosadašnjih godina.

Organizatori pozivaju građane da u 17.30 sati dođu upaliti lampione uz prigodnu molitvu kod križa u Parku 136. slatinske brigade, ali i pogledaju bakljadu navijačkih skupina u čast svih poginulih branitelja i civila koji su utkale živote u našu lijepu domovinu.

Također, u 18 sati Kino Slatina, dan nakon ekskluzivne premijere, donosi film Jakova Sedlara “Plavi kaputić – 30 godina poslije”, koji govori o djevojčici koja je postala simbol stradanja grada Vukovara, Željki Jurić Mitrović, a čije su slike tih tužnih dana hrvatske povijesti obišle svijet. Ulaz u kino moguć je uz predočenje COVID potvrde.

Osim navedenog građane se poziva da upale lampione na prozorima svojih domova, jer Vukovar i Škabrnja se nikad ne smiju zaboraviti.

(www.icv.hr, adf, TZGS, foto: arhiva)

Plakat

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content