Katastrofalna situacija u OBŽ: Preminulo još šest osoba, novopozitivnih gotovo 300

U posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 635 uzoraka od kojih je 292 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše je novopozitivnih s područja Osijeka, njih 111, zatim Našica 39, Valpova 15, Belog Manastira i Čepina po 14, Đakova 11, Bizovca i Đurđenovca po 10, Belišća i Koške po devet, dok Antunovac ima sedam, Donji Miholjac šest, a Darda i Erdut po pet novopozitivnih osoba. Ernestinovo, Gorjani i Semeljci bilježe po tri nova slučaja zaraze, Bilje, Čeminac, Drenje, Petlovac, Podgorač, Satnica Đakovačka i Vladislavci po dva, a Donja Motičina, Magadenovac, Šodolovci i Viljevo po jedan novi slučaj.

Na bolničkom liječenju nalazi se 134 osoba oboljelih od COVIDA-19, od kojih je 97 smješteno u osječkom Kliničkom bolničkom centru dok je 37 pacijenata s tim oboljenjem hospitaliziran u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U Respiracijskom centru nalaze se 22 COVID pacijenta. Preminulo je šest osoba, dvije su iz Osijeka, a ostali preminuli su iz Našica, Belog Manastira, Đakova i Punitovaca. Bili su u dobi od 72 do 83 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutačno nalaze 863 osobe.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content