KUP REGIJE ISTOK Rukometaši Viro Virovitice i Slatine poraženi u prvom kolu

Jučer su (srijeda) odigrani su susreti prvog kola Kupa regije Istok za rukometaše. Oba predstavnika Virovitičko–podravske županije, Viro Virovitica i Slatina, ostala su bez plasmana u iduće kolo.

Rukometaši Slatine, koji se već četvrtu sezonu uzastopce nalaze u vrhu 2. hrvatske lige Istok, na svom terenu su izgubili od prvoligaške momčadi Đakova 34:27.

Prvi dio je protekao u izjednačenoj igri u kojoj su se momčadi izmjenjivale u prednosti, dok su u posljednje dvije minute prvog dijela gosti stvorili prednost od četiri zgoditka tako da se s rezultatom 18:14 za Đakovo odlazi na predah.

U drugom dijelu dugo se igralo gol za gol da bi u posljednjih pet minuta utakmice Đakovčani otišli na sedam pogodaka prednosti s koliko je susret i završio. Krajnji rezultat glasio je 34:27.

Domaća momčad zbog ozljeda i studentskih obveza nije bila u kompletnom sastavu. Najefikasniji u slatinskim redovima su bili Ivan Repić s osam te Domagoj Bot i Benjamin Hankić s šest pogodaka.

SLATINA: Lovro Frajhaut, Noa Fazekaš, Ivan Repić 8, Dino Majstorović, Ivan Berkec, Zvonimir Bertić, Tin Baćani 1, Luka Miličić 1, Domagoj Bot 6, Nikola Brnada, Igor Dragojević, Ivan Lukac, Benjamin Hankić 6 (4), Filip Mataija 5 (1) i Mario Šomođi, trener: Viktor Frajhaut.

Momčad prvoligaša Viro Virovitice otputovala je kod ambicioznog drugoligaša Valpovke u Valpovo s izuzetno pomlađenim sastavom, a vodio ju je i mladi trener Ivan Vrbančić.

Mladi Virovitičani su prvih pet minuta imali minimalnu prednost, a tada domaća momčad preuzima kontrolu rezultata. U posljednjih desetak minuta prvog dijela Valpovčani stvaraju osjetniju prednost, pa se na odmor odlazi s rezultatom 19:11 za Valpovku

U drugo dijelu prednost iskusnije domaće ekipe narasla je na konačnih +22, a završilo je 41:19.

Najefikasniji u virovitičkim redovima su bili Dominik Arsić s osam, Rene Velić s četiri i Hrvoje Vašarević s tri pogotka.

VIRO VIROVITICA: Filip Kosanović, Dino Habijanac, Hrvoje Vašarević 3 (1), Dominik Arsić 8, Gabrijel Marjanović 2, Dino Špondreht, Ivan Jakuš, Sebastijan Šiptarić, Mateo Mijatović 2, Karlo Starčević, Rene Velić 4, Dorian Ivačić, Domagoj Benko i Leon Matijević, trener: Ivan Vrbančić.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content