Nepropisno parkiranje na mjestima za osobe s invaliditetom i dalje velik problem: U subotu, 4. prosinca, održat će se akcija “Poštujte i naš znak”

“Vraćam se odmah” i “čekam nekoga” samo su neki od brojnih izgovora kojima vozači opravdavaju parkiranje na parkirališnim mjestima za osobe s invaliditetom. Kako bi ukazali na problem nesavjesnosti vozača i nepoštivanja propisa kada je riječ o parkiranju na posebno označenim mjestima, Postaja prometne policije Virovitica i Udruga osoba s invaliditetom Virovitica ponovno organiziraju akciju “Poštujte i naš znak”. 

Policijski službenici i članovi udruge tako će u subotu, 4. prosinca, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom obići parkirališta na području grada i ukazati na, i dalje, prevelik problem. 

– Prošle godine na području cijele Policijske uprave virovitičko-podravske zabilježeno je 206 prekršaja parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom, dok je ove godine do danas, 29. studenog, ta brojka 201, a pred nama je još cijeli mjesec – rekao je službenik za prometnu preventivu Postaje prometne policije Virovitica Dario Gazibara.

I dok dio građana ne mari i svoje automobile parkira na mjestima za osobe s invaliditetom, dio je svjestan tog problema i nesavjesne građane prijavljuje. Jedan od kanala kojim to čine je MUP-ova aplikaciju na kojoj građani mogu anonimno prijaviti prekršaje i kaznena djela, a prema riječima Darija Gazibare, koristi je sve veći broj građana.

(www.icv.hr, mp: foto: arhiv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content