Nika Kozlinger s čak 37 koševa predvodila virovitičke košarkašice Z-17 do nove visoke pobjede

Nakon što su proteklog vikenda iznenadile Radost iz Čakovca, košarkašice ŽKK Virovitice do 17 godina starosti nastavile su svoj pobjednički niz uvjerljivom pobjedom u Molvama kontra Bistre.

U utakmici koja je od prvog trenutka tekla u jednom smjeru, osobito je bila raspoložena Nika Kozlinger. Ovoga puta namjestila je svoje ‘nišanske sprave’ i ubacila čak 37 koševa ekipi Bistre.

Uz efikasnu Niku, još jednu odličnu utakmicu odigrale su “heroine” utakmice protiv Radosti, seke Lana i Lucija Cindrić. Sestre blizanke, kako ih u klubu od milja zovu “Frozen”, u ovu utakmicu uz nebrojeni broj skokova “ugradile” su također 37 koševa, Lucija je ubacila 23, dok je Lana postigla 14 koševa. Blizu dvoznamenkastog učinka bila je i raspoložena Marta Leda Kalaš ubacivši 9 koševa i to nakon višetjedne ozljede prsta.

Efikasna je bila i razigravačica Iva Kurjančić ubacivši 8 koševa. U strijelce se upisala i druga seka blizanka, Lea Kozlinger te Ema Marjanović i Martina Sabo. Nekoliko uspješnih skokova ostvarila je i Lana Ojurović, dok su par odličnih obrambenih akcija odigrale još jedne seke, Antonija i Terezija Benko.

Na kraju je semafor pokazao rezultat 97:24 što je Virovitičankama u potpunosti otvorilo put prema trećem mjestu, a to bi značilo da će djevojke trenera Roberta Fritza vjerojatno drugu godinu za redom osvojiti medalje u ovom uzrastu, koji već vrvi velikim brojem igračica koje igraju za svoje seniorske ekipe u prvoligaškoj konkurenciji.

ŽKK Bistra – ŽKK Virovitica 24:97

ŽKK VIROVITICA: Nika Kozlinger 37, Lucija Cindrić 23, Lana Cindrić 14, Marta Leda Kalaš 9, Iva Kurjančić 8, Lea Kozlinger 2, Martina Sabo 2, Ema Marjanović 2, Lana Ojurović, Antonija Benko, Terezija Benko. Trener: Robert Fritz.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content