Obilježena sedma godišnjica smrti Pave Vukelića – Paje: Obitelj, prijatelji i suborci odali počast na njegovom grobnom mjestu

Ratnik, heroj, domoljub, stijena od čovjeka, a srca velikog kao Hrvatska. Da, kao Hrvatska, jer on reče, najveći smo i najjači, najjači i najveći od svih jer mi smo Hrvatska. Pave Vukelić, popularni Pajo, kako su ga Orahovčani od milja zvali je bio sinonim dvije velike ljudske riječi, prijatelj i otac. Jer otac je bio prije svega, a svojim prijateljima i više od toga, i oslonac i prijateljska ruka, baš kao otac. Pajo je istinski heroj Domovinskog rata. Svi su ga znali i poštivali, cijela Hrvatska. Najviše se ponosio se svojom obitelji i svetom Domovinom Hrvatskom za koju se hrabro borio tijekom cijelog Domovinskog rata. Orahovica će ga vječno pamtiti, dapače, ostat će mu dužna za sve što je učinio, a Pajo i njegov neuništiv osmijeh vječno će čuvati njegov grad. Sedam godina je prošlo od smrti legendarnog brigadira Hrvatske vojske, Pave Vukelića-Paje i danas nakon sedam godina njegova obitelj, suborci i prijatelji u nevjerici i tuzi da ga više nema, okupili su se na njegovom grobnom mjestu i polaganjem aranžmana i lampiona odali mu dužno poštovanje i zahvalnost.

– Čovjeka kakav je bio Pajo zasigurno više nećemo imati. Hvala ti dragi Pajo za sve što si učinio, za svaku podršku, toplu riječ i zaštitu, za svaki osmijeh i nikada, baš nikada te nećemo zaboraviti. A dok nas bude svake ćemo godine biti ovdje kraj tebe i s tobom – rekao je Pajin suborac Alan Šikić.

U ime Pajine 81. gardijske bojne Kumovi Virovitica nazočnima je nekoliko riječi uputio Michael Mikolčić.

– Prošlo je tužnih sedam godina otkako nas je napustio naš prijatelj, suborac, zapovjednik Pajo i najmanje što sada možemo učinit je na ovaj dan doći i pokloniti mu se. Bio je veliki čovjek, veliki prijatelj, nadasve velikom borcu i domoljubu, ostavio je jedan neizbrisiv trag kako na orahovačkom i našičkom području tako i svakako na virovitičkom i u ime zapovjednika 81. Gardijske bojne Kumovi, generala Renata Romića i svih pripadnika bojne možemo Paji reći samo jedno veliko hvala i dok god nas bude, dok budemo mogli mi ćemo čuvati uspomenu na našeg Paju – rekao je Mikolčić na čijih riječi su svi nazočni su još dugo u tišini stajali pred Pajinim grobom želeći mu i na taj način odati dužnu počast. U crkvi Našaća svetog Križa u Orahovici služena je Misa za pokojnog brigadira Vukelića, a jedan jedini Pajo će u srcima svih koji su ga poznavali ostati vječno.                  

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content