OPĆINA ČAĐAVICA Podnesen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole projekta izgradnje Regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom

Još jedan vrlo vrijedan i značajan projekt za općinu Čađavica zasigurno je i projekt izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje Regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom.

Projekt se financira iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, posredničko tijelo je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, dok je Općina Čađavica zajedno s Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Otokom partner u projektu.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 2.055.955 kuna, a za provedbu projekta dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od 1.747.561 kunu, što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja.

Za navedeni projekt, što se tiče klaonice s rasjekaonicom i hladnjačom u Čađavici, do sada je izrađeno idejno-tehnološko rješenje za klaonicu (40.000,00 kuna), Studija izvodivosti i isplativosti (50.000 kuna plus PDV 12.500 kuna), a prije nekoliko dana je završena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalne klaonice s rasjekaonicom i hladnjačom u Čađavici (398.750 kuna s PDV-om).

Objekt bi trebao biti sastavni dio Poduzetničke zone Čađavica, te je trenutno u postupku ishođenje građevinske dozvole. Planirana vrijednost samog objekta je 31.233.998 kuna.

– Za ovaj projekt smo tražili partnera, a ideja koja je stigla iz Vukovarsko-srijemske županije pokazala se kao pun pogodak. Ovdje se ne radi samo o razvoju Čađavice i Otoka, već puno šireg područja, cijele naše županije. Koliko će u budućnosti tovljenika trebati za ovu klaonicu, pokazat će studija isplativosti. No, znam, a to mi govore brojni ‘opegeovci’ koliko im je ovaj projekt važan u budućnosti. Ako sve bude kako očekujemo, neće dugo trajati i mi ćemo ovdje u Čađavici i Otoku imati regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom – istaknuo je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

(www.icv.hr, adf; foto: ilustracija, D. Fišli)

Plakat 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content