Otvoren prvi turnir ABA Lige 2 u Osijeku: Sudjeluje 14 košarkaških klubova s 280 igrača

U dvorani Gradski vrt u Osijeku otvoren je turnir ABA Lige 2 za sezonu 2021/22. godine koji će trajati do 12. studenoga.

Na turniru, čiji je domaćin Košarkaški klub Vrijednosnice Osijek, sudjeluje 14 košarkaških klubova iz šest država, a svečanom otvaranju nazočili su zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

Naime, nakon uspješnog domaćinstva utakmica košarkaške reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Litve i Mađarske, KK Vrijednosnice Osijek se izborio i za domaćinstvo košarkaške manifestacije s najvećim brojem sudionika koji će se odigrati u Osijeku.

Time je ujedno postao prvi hrvatski klub koji je domaćin jednog od turnira ABA Lige 2, a u kojem sudjeluju ekipe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

– Tjedan dana smo domaćini za 14 klubova i oko 280 igrača, trenera, sudaca, ljudi iz vodstva ABA Lige, snimatelja, tehničara i novinara, pa ćemo im uz sportska natjecanja prezentirati znamenitosti, kulturu, turizam i gastronomiju grada Osijeka i Osječko-baranjske županije– istaknuo je Renato Martinko, direktor KK Vrijednosnice Osijek.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content