Kreće podjela “Paketa života”: 19 prehrambenih i pet higijenskih proizvoda dobit će 3500 članova obitelji u siromaštvu

U osječkoj humanitarnoj udruzi “Rijeka ljubavi” danas (utorak) počinje velika podjela “Paketa života” za preko 3500 članova obitelji koje žive u siromaštvu. Paketi su financirani sredstvima Europske unije, odnosno kroz europski Fond pomoći za najpotrebnije u sklopu projekta “Za bolje i sretnije sutra”.

– Toliko željeni i iščekivani “paket života” sadržavat će 19 prehrambenih proizvoda (krumpir, grah, jaja, narodnu kobasicu, brašno, rižu, tjesteninu, mlijeko, svježi sir, šećer, ulje, džem, paštetu, pasirana rajčica, mesni narezak, konzervu ribe, juhu u vrećici, dodatak jelima, čokolada) i pet higijenskih proizvoda (četkicu za zube, antiseptičko sredstvo, antibakterijski sapun, gel za tuširanje i toaletni papir-pakiranje deset rola), istaknula je predsjednica udruge Štefica Čučak dodavši kako će sve donacije koje pristignu tijekom podjele biti ukomponirane u “pakete života”, a  korisnici trebaju sa sobom ponijeti adekvatne torbe.

Također je naglasila vraćanje “na staro”, odnosno korisnici mogu dolaziti bez najave, a ni iz Udruge ih više neće pozivati na dolazak.

Predsjednica Udruge Čučak zahvalila se na potpori Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću te ministrima resornih ministarstava, a posebnu zahvalu uputila je županu Ivanu Anušiću i Županijskoj razvojnoj agenciji istaknuvši kako su zajednički realizirali pet projekata, od toga tri europska i dva iz socijalnog fonda.

– Zahvaljujemo i tvrtkama koje su cijelo ovo vrijeme stajale uz nas, davale nam potporu i gajile veliku empatiju prema obiteljima koje žive u siromaštvu, poput tvrtke “Žito”, Konzuma plus, Kanaana iz Donjeg Miholjca, Dukata iz Zagreba, te anonimnog donatora E.K. iz Zagreba i brojnih drugih građana i prijatelja- istaknula je Čučak.

“Paketi života”  dijelit će se svaki radni dan u vremenu od 10 do 13 sati.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content