Poznati orahovački kuhar Dražen Šafar odvozit će dvodnevnu memorijalnu vožnju biciklom od Orahovice do Vukovara

Hrvatski branitelj i pripadnik Diverzantskog voda 132. brigade, Dražen Šafar, odvozit će 13. i 14. studenog dvodnevnu memorijalnu vožnju biciklom od Orahovice do Vukovara kojom želi spojiti 30. obljetnicu svoje 132. brigade, 7. obljetnicu smrti prvog zapovjednika diverzantskog voda brigade, brigadira HV-a Pave Vukelića-Paje, te 30. obljetnicu 2. bojne koje je njegov otac Željko Šafar bio prvi zapovjednik, a brat Igor Šafar pripadnik na svim crtama bojišnice. 

Uz vozača Dražena, organizatori ove vožnje su UHVDR 2. bojne 132. brigade Orahovica te UHBL PTSP VPŽ, a pokrovitelji su Grad Orahovica, DVD Orahovica i Trgovina BRIIT Orahovica.

Program vožnje započet će 13. studenog polaganjem aranžmana i lampiona kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice u 9 sati, u 9:40 sati slijedi obraćanje sudionika, organizatora i gostiju, a u 10 sati predviđen je start vožnje.

– Odnedavno sam se rekreativno počeo baviti vožnjom bicikla i tako mi se rodila ova ideja da tu vožnju učinim s pravim razlogom. Pave Vukelić-Pajo bio je moj prvi zapovjednik, kum i veliki prijatelj i s ponosom sam bio pripadnik postrojbe kojoj je zapovijedao, a moj brat i otac su bili pripadnici 2. bojne. Uz sve to bliži se obljetnica stradavanja Grada Heroja i sve sam to odlučio spojiti i posvetiti Paji, svim žrtvama grada Vukovara te voziti i za oca i brata – rekao je Šafar.      

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content