PP Orahovica najveći je proizvođač trave i travolike paše u Hrvatskoj

Prema podacima Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju trava i travolika paša je u 2020. godini uzgajana na gotovo 40.000 hektara koji su u posjedu 20.058 korisnika potpora. U prošloj je godinu na vrhu ljestvice top 10 najvećih proizvođača trave i travolike paše u Hrvatskoj koje travu i travoliku pašu uzgajaju na ukupno 3338 hektara bilo Poljoprivredno poduzeće Orahovica s 948,61 hektar površina pod travom i travolikom pašom.

– Većina tih površina nalazi se na obroncima Papuka u okolici Voćina, a manji dio je oko Čačinaca i Pustare Krivaja – rekao nam je tim povodom Mario Bušljeta, voditelj sustava krava-tele u PP Orahovici.

– Na njima uzgajamo oko 800 krava, što nas čini najvećim uzgajivačem teladi mesnih pasmina iz sustava krava-tele u Hrvatskoj. Planiramo širenje prvenstveno u brdovitom području oko Voćina i obronaka Papuka, a zainteresirani smo i za kupovinu privatnih parcela u svrhu okrupnjivanja površina, što će nam dugoročno osigurati lakši menadžment stada – rekao nam je Mario Bušljeta.

Da podsjetimo, PP Orahovica u prošloj je godini zabilježila odlične uspjehe u više grana proizvodnje, pa je tako bila vodeći proizvođač uljane repice, slatkovodne ribe i jedan od 10 najvećih proizvođača vinove loze u Hrvatskoj. 

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content