Predstavnice slatinske Udruge “Vretenac” sudjelovale na međunarodnoj online konferenciji

Udruga “Vitezovi osmeha” iz Novog Sada organizirala je u srijedu, 24. studenoga, međunarodnu online konferenciju “Udruženja građana – faktor podrške u sistemu socijalne zaštite”.

Uz predstavnike udruga iz cijele regije (Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske), na online konferenciji su sudjelovale i predstavnice Udruge OSIT “Vretenac” Slatina, Patricija Karaman i Julijana Pavlešić predstavljajući rad ‘Vretenaca’.

Sam cilj konferencije bio je predstaviti način funkcioniranja udruga, projekte koje udruge provode, načine financiranja, ali i doprinos koji daju zajednicama u kojima djeluju, kao i sam odnos udruga s lokalnom i regionalnom upravom i samoupravom.

Između ostaloga, naglasak je stavljen i na volonterski potencijal u radu udruga, kao i na važnost zapošljavanja i zadržavanja stručnjaka – edukacijski rehabilitatora, psihologa, socijalnih radnika, fizioterapeuta, neophodnih za rad i kvalitetno pružanje socijalnih usluga.

Kao zaključak, sudionici konferencije – predstavnici udruga, složili su se da je jedan od najvećih problema s kojima se gotovo sve udruge suočavaju nesustavno financiranje, te nemogućnost zadržavanja stručnjaka, kao i sama održivost udruga.

(www.icv.hr, adf, Udruga “Vretenac” Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content