Radovi na projektu Aglomeracija u općini Pitomača u punom jeku

Radovi na projektu Aglomeracija Pitomača su u punom jeku te napreduju prema planu. U samom naselju Pitomača izvedeno je 8870 metara gravitacijskog i 3198 metara tlačnog cjevovoda, a izvode se radovi na postavljanju cjevovoda, a kao i bušenja ispod prometnica.

U Dravskoj ulici izvedeno je 2921 metara gravitacijskog cjevovoda, a radove na postavljanju cjevovoda izvodi jedna operativna ekipa.

Do sada je u naseljima Dinjevac i Grabrovnica izvedeno 3518 metara tlačnog i 7495 metara gravitacijskog cjevovoda. Također su izveden i radovi preko vodotoka između Dinjevca i Pitomače. U navedenim naseljima slijede radovi ispiranja cjevovoda i CCTV snimak cjelokupnog izvedenog cjevovoda.

U naselju Otrovanec postavljaju se rasteretne ploče, poklopci na revizijskim oknima i obnavljaju kolni prilazi, a do sada je izvedeno 4310 metara gravitacijskog i 163 metara tlačnog cjevovoda. Dok je u naselju Stari Gradac izvedeno je 6412 metara gravitacijskog i 2090 metara tlačnog cjevovoda.

Projektom će se izgraditi 49.285 metara gravitacijske i 15.741 metara tlačne kanalizacije, 29 crpnih stanica kojima će se povećati stupanj priključenosti na odvodnju. Planira se i povećanje priključenosti na postojeći javni sustav vodoopskrbe kroz izvedbu dodatnih 1.650 priprema kućnih priključaka vodoopskrbe kao i nabave cisterne za prijevoz ugušćenog mulja.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content