Sastanak predstavnika VPŽ i Hrvatskih šuma: Cilj je staviti Arboretum Lisičine u funkciju

U Hrvatskoj trenutno postoje tri arboretuma koja su u funkciji, Trsteno kod Dubrovnika, Opeka u općini Vinica kod Varaždina i arboretum Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu. Četvrti bi bio u Virovitičko-podravskoj županiji – Lisičine.

-Cilj je staviti Arboretum Lisičine u funkciju – bio je jedinstven stav na radnom sastanku izaslanstva Virovitičko-podravske županije u kojem su bili, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, ravnateljica Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjane Arnold Sabo, pročelnik županjske Služba za pravne poslove i lokalnu samoupravu Ivan Horvat s predstavnicima Hrvatskih šuma.

IMG 5323

Uz predsjednika Uprave, Krunoslava Jakupčića i člana Uprave Igora Fazekaša, bio je tu i upravitelj Uprave šuma Podružnica Slatina Tomo Baturina.

Arboretum Lisičine, bio bi prvi uređeni arboretum u Slavoniji, koji se trenutno rasprostire na 42 hektara, a u budućnosti je cilj obnoviti ga i urediti te privesti svrsi kroz europske fondove.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content