Stanje u prometu prošlog tjedna: Presretač uhvatio prebrzog vozača u Lozanu, a najviše napuhao vozač u Starogradačkom Marofu

- PROMO -

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih su 2 nesreće sa ozlijeđenim osobama te 11 prometnih nesreća sa materijalnom štetom, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

S lokacija čak pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja, od kojih su dva odmah pronađena. Jednu prometnu nesreću uzrokovao je mladi vozač pod utjecajem alkohola, s koncentracijom 1.41 g/kg.

Ukupno je utvrđeno 168 prekršaja, od kojih 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 19 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja  upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.71 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog vozila starosti 48 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu, 27. studenog godine u 14.40 sati u mjestu Starogradački Marof.

Najveća brzina kretanja vozila od 120 km/h utvrđena je u nedjelju, 28. studenog u 20.54 sati u mjestu Lozan na dionici D2 u naselju na kojima je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Prekršaj je utvrđen presretačem. 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

Povezane vijesti

Skip to content