Trebate li se testirati ako ste se cijepili jednom dozom? Stigla uputa Ravnateljstva civilne zaštite

S obzirom na učestale upite o mogućnosti dobivanja EU digitalne COVID potvrde nakon cijepljenja prvom dozom cjepiva ili mogućnosti da se potvrda o cijepljenju prvom dozom cjepiva prizna kao drugi odgovarajući dokaz, stigla je uputa Ravnateljstva civilne zaštite u kojoj stoji kako osobe koje su se jedanput cijepile ne mogu ući u javne ustanove bez odgovarajućeg testa na Covid-19 do trenutka kada dobiju EU covid digitalnu potvrdu.

U Uputi stoji kako se EU digitalna COVID potvrda može dobiti nakon cijepljenja prvom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze 22. dan nakon cijepljenja prvom dozom te nakon cijepljenja cjepivom koje se prima u jednoj dozi 15. dan od cijepljenja.

– Dakle, ističe se kako potvrda o cijepljenju nije drugi odgovarajući dokaz u smislu točke IV. navedena Odluke i da se ne može koristiti za ulazak u službene prostorije dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova na koje se Odluka odnosi.

Također, s obzirom na upite o statusu bazena i drugih sportskih objekata u kojima se odvijaju sportske aktivnosti ističemo kako prostori u kojima se odvijaju sportske aktivnosti i natjecanja nisu službene prostorije u smislu ove Odluke te da se obveza testiranja uvedena ovom Odlukom ne odnosi na sportaše, trenere i drugo osoblje, koje sudjeluje u sportskim treninzima i natjecanjima koja se organiziraju u sportskim objektima bez obzira na to tko njima upravlja ili tko je njihov vlasnik – stoji u uputi Ravnateljstva civilne zaštite. 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content